- Almo Čatlak
- 210 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pečena svinjska plećka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku plećku.
Kod pečenja svinjetine nije potrebno upotrebljavati veliki broj namirnica; čak da ju i samo posolite te pažljivo ispečete, najvjerojatnije će biti sočna i ukusna. No nećete pogriješiti niti ako, kao i mi, kožu zarežete i premažete ju mješavinom senfa, meda i cimeta: postati će hrskava uz zanimljivu ali nenametljivu aromu.
Pečena svinjska plećka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku plećku. - svinjetina (plećke (s kožom)), med, senf, cimet, sol, bijeli papar, U zdjelicu stavimo med, dodamo senf, cimet u prahu i izmiješamo sastojke. ; Plećku operemo i osušimo. Oštrim nožem, uzdužno i poprečno, zarežemo površinu kože svinjske plećke (da dobijemo mrežasti uzorak), začinimo solju i paprom i premažemo mješavinom meda. ; Zatim plećku prekrijemo alu folijom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na rešetku iznad lima, na 180°C, 30 minuta za svakih 500 g. ; Pola sata prije kraja pečenja maknemo alu foliju, da se kožica zapeče (pazimo da ne izgori).; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjetina, 3 kg plećke (s kožom)
- med, 80 g
- senf, 2 žlice
- cimet, 1/2 žličice
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelicu stavimo med, dodamo senf, cimet u prahu i izmiješamo sastojke.
- Plećku operemo i osušimo. Oštrim nožem, uzdužno i poprečno, zarežemo površinu kože svinjske plećke (da dobijemo mrežasti uzorak), začinimo solju i paprom i premažemo mješavinom meda.
- Zatim plećku prekrijemo alu folijom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na rešetku iznad lima, na 180°C, 30 minuta za svakih 500 g.
- Pola sata prije kraja pečenja maknemo alu foliju, da se kožica zapeče (pazimo da ne izgori).
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:210minuta |