- Almo Čatlak
- 120 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pečena svinjska rolada – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu. – svinjska potrbušina, svinjska pisanica ((srednji dio)), luk, češnjak, maslac, peršin (sjeckani), majčina dušica (sušene), ružmarin (sjeckani), senf, sol i papar, Sa svinjske pisanice uklonimo kožice i žilice, od otkoštene svinjske potrbušine odstranimo višak masnoće i stanjimo ju, a luk nasjeckamo. ; Po radnoj površini posipamo majčinu dušicu i ružmarin, dodamo sol i papar te svinjsku pisanicu uvaljamo u mješavinu začina. ; U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo začinjenu svinjsku pisanicu i ispečemo ju sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta meso izvadimo, a na masnoću od pečenja dodamo preostali maslac, sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Za to vrijeme svinjsku potrbušinu začinimo solju i paprom. ; Potom na prženi luk dodamo senf, promiješamo i maknemo s vatre.; Dobivenom mješavinom senfa i luka premažemo svinjsku potrbušinu, na nju položimo svinjsku pisanicu, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljenu roladu premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 90 minuta. ; Gotovo pečenje izvadimo iz pećnice, uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo na kriške i poslužimo.
; – Svi koji vole izreku „nema ptice do prasice“ došli su na svoje. Svinjska potrbušina ili carsko meso nadjeveno začinjenom i napola pečenom svinjskom pisanicom ili lungićem, savijena u roladu i ispečena u pećnici.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pečena svinjska rolada – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu. – svinjska potrbušina, svinjska pisanica ((srednji dio)), luk, češnjak, maslac, peršin (sjeckani), majčina dušica (sušene), ružmarin (sjeckani), senf, sol i papar, Sa svinjske pisanice uklonimo kožice i žilice, od otkoštene svinjske potrbušine odstranimo višak masnoće i stanjimo ju, a luk nasjeckamo. ; Po radnoj površini posipamo majčinu dušicu i ružmarin, dodamo sol i papar te svinjsku pisanicu uvaljamo u mješavinu začina. ; U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo začinjenu svinjsku pisanicu i ispečemo ju sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta meso izvadimo, a na masnoću od pečenja dodamo preostali maslac, sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Za to vrijeme svinjsku potrbušinu začinimo solju i paprom. ; Potom na prženi luk dodamo senf, promiješamo i maknemo s vatre.; Dobivenom mješavinom senfa i luka premažemo svinjsku potrbušinu, na nju položimo svinjsku pisanicu, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljenu roladu premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 90 minuta. ; Gotovo pečenje izvadimo iz pećnice, uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo na kriške i poslužimo.
; -</div>
Pečena svinjska rolada
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu.
Svi koji vole izreku „nema ptice do prasice“ došli su na svoje. Svinjska potrbušina ili carsko meso nadjeveno začinjenom i napola pečenom svinjskom pisanicom ili lungićem, savijena u roladu i ispečena u pećnici.
Pečena svinjska rolada - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu. - svinjska potrbušina, svinjska pisanica ((srednji dio)), luk, češnjak, maslac, peršin (sjeckani), majčina dušica (sušene), ružmarin (sjeckani), senf, sol i papar, Sa svinjske pisanice uklonimo kožice i žilice, od otkoštene svinjske potrbušine odstranimo višak masnoće i stanjimo ju, a luk nasjeckamo. ; Po radnoj površini posipamo majčinu dušicu i ružmarin, dodamo sol i papar te svinjsku pisanicu uvaljamo u mješavinu začina. ; U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo začinjenu svinjsku pisanicu i ispečemo ju sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta meso izvadimo, a na masnoću od pečenja dodamo preostali maslac, sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Za to vrijeme svinjsku potrbušinu začinimo solju i paprom. ; Potom na prženi luk dodamo senf, promiješamo i maknemo s vatre.; Dobivenom mješavinom senfa i luka premažemo svinjsku potrbušinu, na nju položimo svinjsku pisanicu, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljenu roladu premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 90 minuta. ; Gotovo pečenje izvadimo iz pećnice, uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo na kriške i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Sa svinjske pisanice uklonimo kožice i žilice, od otkoštene svinjske potrbušine odstranimo višak masnoće i stanjimo ju, a luk nasjeckamo.
- Po radnoj površini posipamo majčinu dušicu i ružmarin, dodamo sol i papar te svinjsku pisanicu uvaljamo u mješavinu začina.
- U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo začinjenu svinjsku pisanicu i ispečemo ju sa svih strana.
- Nakon 5-6 minuta meso izvadimo, a na masnoću od pečenja dodamo preostali maslac, sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša.
- Za to vrijeme svinjsku potrbušinu začinimo solju i paprom.
- Potom na prženi luk dodamo senf, promiješamo i maknemo s vatre.
- Dobivenom mješavinom senfa i luka premažemo svinjsku potrbušinu, na nju položimo svinjsku pisanicu, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
- Tako pripremljenu roladu premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 90 minuta.
- Gotovo pečenje izvadimo iz pećnice, uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:120minuta |
|