- Almo Čatlak
- 220 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pečena svinjska rolada u umaku od vrhnja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu u umaku od vrhnja. – svinjski but (od ruže), vrhnje za kuhanje, slanina, bijelo vino, parmezan, svinjska mast, kukuruzni škrob, ružmarin (sušeni), origano (sušeni), sol i papar, Svinjsku ružu s unutarnje strane zarežemo nožem, te oprezno režući rastvaramo kako bi dobili što veću površinu. ; Meso začinimo solju i paprom, po mesu rasporedimo kriške slanine, posipamo origanom i ružmarinom, preko svega nastružemo sir ribanac, meso savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Potom meso posolimo sa svih strana i premjestimo ga u vatrostalnu posudu. Zatim ga sa svih strana premažemo svinjskom masti i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 180 minuta. ; Pečeno meso izvadimo na dasku za rezanje i skinemo kuhinjsku vezicu, a umak od pečenja odvojimo od masnoće, ulijemo ga u ugrijanu tavu, dodamo bijelo vino i kad zavri pričekamo da tekućina reducira na pola. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo 150 ml vode, dodamo kukuruzni škrob i izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s umakom i miješajući pričekamo da se počne zgušnjavati. Nakon dvije, tri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da umak zavri. ; Meso narežemo na ploške, premjestimo ga na pladanj za posluživanje, prelijemo gotovim umakom i poslužimo.; – Sočna pečena svinjska rolada, nadjevena slaninom i listićima parmezana, pa još u finom umaku od pečenja i vrhnja za kuhanje, je jelo koje će sigurno ispuniti sva Vaša očekivanja od dobre pečenke!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pečena svinjska rolada u umaku od vrhnja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu u umaku od vrhnja. – svinjski but (od ruže), vrhnje za kuhanje, slanina, bijelo vino, parmezan, svinjska mast, kukuruzni škrob, ružmarin (sušeni), origano (sušeni), sol i papar, Svinjsku ružu s unutarnje strane zarežemo nožem, te oprezno režući rastvaramo kako bi dobili što veću površinu. ; Meso začinimo solju i paprom, po mesu rasporedimo kriške slanine, posipamo origanom i ružmarinom, preko svega nastružemo sir ribanac, meso savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Potom meso posolimo sa svih strana i premjestimo ga u vatrostalnu posudu. Zatim ga sa svih strana premažemo svinjskom masti i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 180 minuta. ; Pečeno meso izvadimo na dasku za rezanje i skinemo kuhinjsku vezicu, a umak od pečenja odvojimo od masnoće, ulijemo ga u ugrijanu tavu, dodamo bijelo vino i kad zavri pričekamo da tekućina reducira na pola. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo 150 ml vode, dodamo kukuruzni škrob i izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s umakom i miješajući pričekamo da se počne zgušnjavati. Nakon dvije, tri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da umak zavri. ; Meso narežemo na ploške, premjestimo ga na pladanj za posluživanje, prelijemo gotovim umakom i poslužimo.; -</div>
Pečena svinjska rolada u umaku od vrhnja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu u umaku od vrhnja.
Sočna pečena svinjska rolada, nadjevena slaninom i listićima parmezana, pa još u finom umaku od pečenja i vrhnja za kuhanje, je jelo koje će sigurno ispuniti sva Vaša očekivanja od dobre pečenke!
Pečena svinjska rolada u umaku od vrhnja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu u umaku od vrhnja. - svinjski but (od ruže), vrhnje za kuhanje, slanina, bijelo vino, parmezan, svinjska mast, kukuruzni škrob, ružmarin (sušeni), origano (sušeni), sol i papar, Svinjsku ružu s unutarnje strane zarežemo nožem, te oprezno režući rastvaramo kako bi dobili što veću površinu. ; Meso začinimo solju i paprom, po mesu rasporedimo kriške slanine, posipamo origanom i ružmarinom, preko svega nastružemo sir ribanac, meso savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Potom meso posolimo sa svih strana i premjestimo ga u vatrostalnu posudu. Zatim ga sa svih strana premažemo svinjskom masti i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 180 minuta. ; Pečeno meso izvadimo na dasku za rezanje i skinemo kuhinjsku vezicu, a umak od pečenja odvojimo od masnoće, ulijemo ga u ugrijanu tavu, dodamo bijelo vino i kad zavri pričekamo da tekućina reducira na pola. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo 150 ml vode, dodamo kukuruzni škrob i izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s umakom i miješajući pričekamo da se počne zgušnjavati. Nakon dvije, tri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da umak zavri. ; Meso narežemo na ploške, premjestimo ga na pladanj za posluživanje, prelijemo gotovim umakom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Svinjsku ružu s unutarnje strane zarežemo nožem, te oprezno režući rastvaramo kako bi dobili što veću površinu.
- Meso začinimo solju i paprom, po mesu rasporedimo kriške slanine, posipamo origanom i ružmarinom, preko svega nastružemo sir ribanac, meso savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
- Potom meso posolimo sa svih strana i premjestimo ga u vatrostalnu posudu. Zatim ga sa svih strana premažemo svinjskom masti i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 180 minuta.
- Pečeno meso izvadimo na dasku za rezanje i skinemo kuhinjsku vezicu, a umak od pečenja odvojimo od masnoće, ulijemo ga u ugrijanu tavu, dodamo bijelo vino i kad zavri pričekamo da tekućina reducira na pola.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo 150 ml vode, dodamo kukuruzni škrob i izmiješamo pjenjačom.
- Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s umakom i miješajući pričekamo da se počne zgušnjavati. Nakon dvije, tri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da umak zavri.
- Meso narežemo na ploške, premjestimo ga na pladanj za posluživanje, prelijemo gotovim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:220minuta |
|