- Almo Čatlak
- 220 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pečena svinjska rolada u umaku od vrhnja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu u umaku od vrhnja.
Sočna pečena svinjska rolada, nadjevena slaninom i listićima parmezana, pa još u finom umaku od pečenja i vrhnja za kuhanje, je jelo koje će sigurno ispuniti sva Vaša očekivanja od dobre pečenke!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski but, 2 kg od ruže
- vrhnje za kuhanje, 300 ml
- slanina, 10 kriški
- bijelo vino, 150 ml
- parmezan, 80 g
- svinjska mast, 70 g
- kukuruzni škrob, 1 žlica
- ružmarin, 1 žličica sušeni
- origano, 1 žličica sušeni
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svinjsku ružu s unutarnje strane zarežemo nožem, te oprezno režući rastvaramo kako bi dobili što veću površinu.
- Meso začinimo solju i paprom, po mesu rasporedimo kriške slanine, posipamo origanom i ružmarinom, preko svega nastružemo sir ribanac, meso savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
- Potom meso posolimo sa svih strana i premjestimo ga u vatrostalnu posudu. Zatim ga sa svih strana premažemo svinjskom masti i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 180 minuta.
- Pečeno meso izvadimo na dasku za rezanje i skinemo kuhinjsku vezicu, a umak od pečenja odvojimo od masnoće, ulijemo ga u ugrijanu tavu, dodamo bijelo vino i kad zavri pričekamo da tekućina reducira na pola.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo 150 ml vode, dodamo kukuruzni škrob i izmiješamo pjenjačom.
- Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s umakom i miješajući pričekamo da se počne zgušnjavati. Nakon dvije, tri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da umak zavri.
- Meso narežemo na ploške, premjestimo ga na pladanj za posluživanje, prelijemo gotovim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:220minuta |