- Almo Čatlak
- 120 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pečena svinjska rolada
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku roladu.
Svi koji vole izreku „nema ptice do prasice“ došli su na svoje. Svinjska potrbušina ili carsko meso nadjeveno začinjenom i napola pečenom svinjskom pisanicom ili lungićem, savijena u roladu i ispečena u pećnici.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska potrbušina, 1 kg
- svinjska pisanica, 300 g (srednji dio)
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- maslac, 20 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- majčina dušica, 1/2 žličice sušene
- ružmarin, 1 žličica sjeckani
- senf, 3 žlice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sa svinjske pisanice uklonimo kožice i žilice, od otkoštene svinjske potrbušine odstranimo višak masnoće i stanjimo ju, a luk nasjeckamo.
- Po radnoj površini posipamo majčinu dušicu i ružmarin, dodamo sol i papar te svinjsku pisanicu uvaljamo u mješavinu začina.
- U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo začinjenu svinjsku pisanicu i ispečemo ju sa svih strana.
- Nakon 5-6 minuta meso izvadimo, a na masnoću od pečenja dodamo preostali maslac, sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša.
- Za to vrijeme svinjsku potrbušinu začinimo solju i paprom.
- Potom na prženi luk dodamo senf, promiješamo i maknemo s vatre.
- Dobivenom mješavinom senfa i luka premažemo svinjsku potrbušinu, na nju položimo svinjsku pisanicu, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
- Tako pripremljenu roladu premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 90 minuta.
- Gotovo pečenje izvadimo iz pećnice, uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |