- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pečene paprike s mediteranskim nadjevom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečene paprike s mediteranskim nadjevom. – svježa zelena paprika (duguljastih), češnjak, peršin (sjeckanog), luk (ljubičasti), srdele (slanih), skuša (iz konzerve), krušne mrvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Paprikama odvojimo peteljke, očistimo ih, odrežemo im gornju trećinu i narežemo ju na kockice, luk nasjeckamo, skuše iz konzerve ocijedimo, a filete slanih srdela očistimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, 1/3 sjeckanog peršina, filete slanih srdela, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.
; Nakon 3-4 minute prženja ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo krušne mrvice, promiješamo i sastojke premjestimo u posudu da se malo ohlade. ; Zatim dodamo ocijeđene skuše, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, stavimo ih na vruću i namašćenu gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta. ; Gotove paprike premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.; – Paprika je poznata po velikoj količini vitamina C, ujedno je dobar izvor vitamina B-skupine i prehrambenih vlakana, još kad joj dodamo fini i zdravi nadjev od ribe i dobijemo ovo prekrasno jelo, možemo u njemu uživati znajući da smo svakim zalogajem sve zdraviji.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pečene paprike s mediteranskim nadjevom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečene paprike s mediteranskim nadjevom. – svježa zelena paprika (duguljastih), češnjak, peršin (sjeckanog), luk (ljubičasti), slane srdele, skuša (iz konzerve), krušne mrvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprikama odvojimo peteljke, očistimo ih, odrežemo im gornju trećinu i narežemo ju na kockice, luk nasjeckamo, skuše iz konzerve ocijedimo, a filete slanih srdela očistimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, 1/3 sjeckanog peršina, filete slanih srdela, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.
; Nakon 3-4 minute prženja ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo krušne mrvice, promiješamo i sastojke premjestimo u posudu da se malo ohlade. ; Zatim dodamo ocijeđene skuše, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, stavimo ih na vruću i namašćenu gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta. ; Gotove paprike premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -</div>
Pečene paprike s mediteranskim nadjevom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečene paprike s mediteranskim nadjevom.
Paprika je poznata po velikoj količini vitamina C, ujedno je dobar izvor vitamina B-skupine i prehrambenih vlakana, još kad joj dodamo fini i zdravi nadjev od ribe i dobijemo ovo prekrasno jelo, možemo u njemu uživati znajući da smo svakim zalogajem sve zdraviji.
Pečene paprike s mediteranskim nadjevom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečene paprike s mediteranskim nadjevom. - svježa zelena paprika (duguljastih), češnjak, peršin (sjeckanog), luk (ljubičasti), slane srdele, skuša (iz konzerve), krušne mrvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprikama odvojimo peteljke, očistimo ih, odrežemo im gornju trećinu i narežemo ju na kockice, luk nasjeckamo, skuše iz konzerve ocijedimo, a filete slanih srdela očistimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, 1/3 sjeckanog peršina, filete slanih srdela, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.
; Nakon 3-4 minute prženja ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo krušne mrvice, promiješamo i sastojke premjestimo u posudu da se malo ohlade. ; Zatim dodamo ocijeđene skuše, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, stavimo ih na vruću i namašćenu gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta. ; Gotove paprike premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Paprikama odvojimo peteljke, očistimo ih, odrežemo im gornju trećinu i narežemo ju na kockice, luk nasjeckamo, skuše iz konzerve ocijedimo, a filete slanih srdela očistimo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, 1/3 sjeckanog peršina, filete slanih srdela, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.
- Nakon 3-4 minute prženja ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo krušne mrvice, promiješamo i sastojke premjestimo u posudu da se malo ohlade.
- Zatim dodamo ocijeđene skuše, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.
- Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, stavimo ih na vruću i namašćenu gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta.
- Gotove paprike premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|