- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pečeni knedli s krvavicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s krvavicom.
Krvavice izvanredno pašu uz krumpir - na poslijetku, s njime se najčešće i poslužuju - tako da krvavice u tijestu od krumpira ne mogu biti loše! Za ovo jelo bit će vam potrebno dosta truda, no na kraju ćete ispred sebe imati delikatesu koja izgledom podsjeća na pogačice, dok u sebi skriva sočno srce knedle.
Pečeni knedli s krvavicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s krvavicom. - krumpir, oštro brašno, maslac, jaje, peršin (sjeckani), krvavice, svinjska mast, sol, Preljev:: jaje, kiselo vrhnje, Krumpir u kori stavimo u lonac s hladnom vodom i kuhamo dok ne omekša. Kuhani krumpir ocijedimo, pričekamo da se ohladi, ogulimo i protisnemo u zdjelu. ; Dodamo brašno, omekšali maslac, umućeno jaje, sol, sjeckani peršin, promiješamo sastojke, premjestimo ih na pobrašnjenu dasku i umijesimo jednolično tijesto. Zatim tijesto pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da odstoji 20-ak minuta.; Za to vrijeme krvavicu ogulimo i narežemo na 2 cm debele komade. ; Zatim tijesto razvaljamo na debljinu 1,5 cm, izrežemo na kvadrate veličine 10x10 cm. Svaki kvadrat nadjenemo komadom krvavice i zatvorimo tako da im spojimo uglove, a potom između dlanova (malo ih pobrašnimo da se smjesa ne lijepi) oblikujemo okruglice. ; Zatim knedle uvaljamo u svinjsku mast i složimo u vatrostalnu posudu. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. ; Pred kraj pečenja, u zdjelici umutimo žutanjak i kiselo vrhnje, premažemo knedle i kratko zapečemo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 600 g
- oštro brašno, 150 g
- maslac, 20 g
- jaje, 1
- peršin, 1 žlica sjeckani
- krvavice, 1 par
- svinjska mast, 30 g
- sol
- Preljev:
- jaje, 1
- kiselo vrhnje, 100 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir u kori stavimo u lonac s hladnom vodom i kuhamo dok ne omekša. Kuhani krumpir ocijedimo, pričekamo da se ohladi, ogulimo i protisnemo u zdjelu.
- Dodamo brašno, omekšali maslac, umućeno jaje, sol, sjeckani peršin, promiješamo sastojke, premjestimo ih na pobrašnjenu dasku i umijesimo jednolično tijesto. Zatim tijesto pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da odstoji 20-ak minuta.
- Za to vrijeme krvavicu ogulimo i narežemo na 2 cm debele komade.
- Zatim tijesto razvaljamo na debljinu 1,5 cm, izrežemo na kvadrate veličine 10x10 cm. Svaki kvadrat nadjenemo komadom krvavice i zatvorimo tako da im spojimo uglove, a potom između dlanova (malo ih pobrašnimo da se smjesa ne lijepi) oblikujemo okruglice.
- Zatim knedle uvaljamo u svinjsku mast i složimo u vatrostalnu posudu. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
- Pred kraj pečenja, u zdjelici umutimo žutanjak i kiselo vrhnje, premažemo knedle i kratko zapečemo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |