- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pečeni krumpir na lyonski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni krumpir na lyonski način.
Sigurni smo da se kao prilog raznovrsnim jelima na Vašem tanjuru često nađu prženi krumpirići i zato Vam danas predlažemo jednu varijaciju na tu temu. Ne kažemo da se treba odreći klasičnih krumpirića, ali malo promjene s vremena na vrijeme dobro dođe!
Pečeni krumpir na lyonski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni krumpir na lyonski način. - krumpir, luk, češnjak, maslac, peršin (sjeckani), sol i papar, U tavi ugrijemo 20 g maslaca, dodamo luk narezan na kolute i na laganoj vatri ga pržimo dok ne omekša. Omekšali luk izvadimo iz tave na stranu. ; Zatim u istoj tavi ugrijemo preostali maslac i na njemu popržimo oguljeni krumpir koji smo narezali na ploške i osušili kuhinjskom krpom. ; Potom prženi krumpir začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak, te sve zajedno, malo izmiješamo. ; Čim češnjak zamiriše dodamo omekšali luk, sjeckani peršin, sve zajedno izmiješamo i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo 20 g maslaca, dodamo luk narezan na kolute i na laganoj vatri ga pržimo dok ne omekša. Omekšali luk izvadimo iz tave na stranu.
- Zatim u istoj tavi ugrijemo preostali maslac i na njemu popržimo oguljeni krumpir koji smo narezali na ploške i osušili kuhinjskom krpom.
- Potom prženi krumpir začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak, te sve zajedno, malo izmiješamo.
- Čim češnjak zamiriše dodamo omekšali luk, sjeckani peršin, sve zajedno izmiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |