- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pečeni krumpir s umakom s nadjevom od svježeg sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni krumpir s nadjevom od svježeg sira
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 4 velika
- svježi sir s vrhnjem, 350 g
- provansalska mješavina začina
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpire u kori dobro operemo, očistimo te izbodemo . Izbodene krumpire slažemo u vatrostalnu posudu.
- Preko krumpira prelijemo malo ulja, dodamo malo soli te utrljamo u krumpire.
- Pripremljene krumpire slažemo u vatrostalnu posudu s izbodenom stranom prema gore i stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 1 sat.
- Za to vrijeme napravimo nadjev. U zdjelu sjekača stavimo svježi sir s vrhnjem, začinimo ga provansalskom mješavinom začina, sjekač poklopimo i izradimo u kremastu smjesu
- Smjesu za nadjev stavimo u hladnjak da se dobro ohladi.
- Pečene krumpire rastvorimo i nadijevamo s pripremljenom kremom od sira. Pečene krumpire serviramo na posteljicu od salate.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |