- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pečeni krumpir sa svježim krem sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni krumpir sa svježim krem sirom.
Pečeni je krumpir divota sam po sebi, ali nekad traži još „ono nešto“ što bi ga malo nadopunilo. Mi smo zaključili da bi mu idealan dodatak bio krem sir i nakon višestrukih isprobavanja došli smo do prave kombinacije. Iskoristite ovo što smo saznali!
Pečeni krumpir sa svježim krem sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni krumpir sa svježim krem sirom. - krumpir, krem sir (svježeg), kiselo vrhnje, vlasac, ulje, sol i papar, Krumpire operemo, osušimo, sa svih strana izbodemo vilicom, premažemo uljem i posolimo. ; Ovako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na rešetku, po prilici 50 minuta zavisno od veličine. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo svježi krem sir, sjeckani vlasac, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo pjenjačom. Ovako pripremljen nadjev stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Gotov krumpir izvadimo na tanjure na posteljicu od salate, s dvije strane ga pritisnemo prema unutra da se rastvori, nadjenemo ga pripremljenim nadjevom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 4
- krem sir, 150 g svježeg
- kiselo vrhnje, 100 g
- vlasac, 1 vezica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpire operemo, osušimo, sa svih strana izbodemo vilicom, premažemo uljem i posolimo.
- Ovako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na rešetku, po prilici 50 minuta zavisno od veličine.
- Za to vrijeme u zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo svježi krem sir, sjeckani vlasac, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo pjenjačom. Ovako pripremljen nadjev stavimo u hladnjak da se ohladi.
- Gotov krumpir izvadimo na tanjure na posteljicu od salate, s dvije strane ga pritisnemo prema unutra da se rastvori, nadjenemo ga pripremljenim nadjevom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |