- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pečeni marinirani losos sa špinatom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni marinirani losos sa špinatom. – losos ((file)), špinat (smrznutog), limun, mlijeko, maslac, brašno, đumbir (mljevenog), čili papričica (mljevene), češnjak u prahu, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S fileta lososa skinemo kožu i uklonimo preostale kosti, a limun narežemo na kolutove. ; U zdjelicu stavimo mljeveni đumbir, mljevenu čili papričicu, češnjak u granulama, sol, papar, ulijemo 200 ml maslinovog ulja i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Po dnu vatrostalne posude rasporedimo kolutove limuna, preko njih stavimo file lososa, prelijemo ga mješavinom začina i maslinovog ulja i ostavimo da se marinira 20-ak minuta. ; Marinirani losos stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; 15-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo brašno i pržimo ga miješajući, po prilici jednu minutu. ; Zatim ulijemo mlijeko, dodamo špinat, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 6-7 minuta, stalno miješajući, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.; Na tanjuru za posluživanje napravimo posteljicu od špinata, preko nje stavimo pečeni filet lososa i poslužimo.
; – Losos živi malo u rijekama, malo u morima i na kraju se odmara na posteljici od špinata u Vašoj blagavaoni. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pečeni marinirani losos sa špinatom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni marinirani losos sa špinatom. – file lososa, špinat (smrznutog), limun, mlijeko, maslac, brašno, đumbir (mljevenog), čili papričica (mljevene), češnjak u prahu, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S fileta lososa skinemo kožu i uklonimo preostale kosti, a limun narežemo na kolutove. ; U zdjelicu stavimo mljeveni đumbir, mljevenu čili papričicu, češnjak u granulama, sol, papar, ulijemo 200 ml maslinovog ulja i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Po dnu vatrostalne posude rasporedimo kolutove limuna, preko njih stavimo file lososa, prelijemo ga mješavinom začina i maslinovog ulja i ostavimo da se marinira 20-ak minuta. ; Marinirani losos stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; 15-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo brašno i pržimo ga miješajući, po prilici jednu minutu. ; Zatim ulijemo mlijeko, dodamo špinat, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 6-7 minuta, stalno miješajući, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.; Na tanjuru za posluživanje napravimo posteljicu od špinata, preko nje stavimo pečeni filet lososa i poslužimo.
; -</div>
Pečeni marinirani losos sa špinatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni marinirani losos sa špinatom.
Losos živi malo u rijekama, malo u morima i na kraju se odmara na posteljici od špinata u Vašoj blagavaoni. Dobar tek!
Pečeni marinirani losos sa špinatom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni marinirani losos sa špinatom. - file lososa, špinat (smrznutog), limun, mlijeko, maslac, brašno, đumbir (mljevenog), čili papričica (mljevene), češnjak u prahu, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S fileta lososa skinemo kožu i uklonimo preostale kosti, a limun narežemo na kolutove. ; U zdjelicu stavimo mljeveni đumbir, mljevenu čili papričicu, češnjak u granulama, sol, papar, ulijemo 200 ml maslinovog ulja i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Po dnu vatrostalne posude rasporedimo kolutove limuna, preko njih stavimo file lososa, prelijemo ga mješavinom začina i maslinovog ulja i ostavimo da se marinira 20-ak minuta. ; Marinirani losos stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; 15-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo brašno i pržimo ga miješajući, po prilici jednu minutu. ; Zatim ulijemo mlijeko, dodamo špinat, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 6-7 minuta, stalno miješajući, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.; Na tanjuru za posluživanje napravimo posteljicu od špinata, preko nje stavimo pečeni filet lososa i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- S fileta lososa skinemo kožu i uklonimo preostale kosti, a limun narežemo na kolutove.
- U zdjelicu stavimo mljeveni đumbir, mljevenu čili papričicu, češnjak u granulama, sol, papar, ulijemo 200 ml maslinovog ulja i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Po dnu vatrostalne posude rasporedimo kolutove limuna, preko njih stavimo file lososa, prelijemo ga mješavinom začina i maslinovog ulja i ostavimo da se marinira 20-ak minuta.
- Marinirani losos stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
- 15-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo brašno i pržimo ga miješajući, po prilici jednu minutu.
- Zatim ulijemo mlijeko, dodamo špinat, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 6-7 minuta, stalno miješajući, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Na tanjuru za posluživanje napravimo posteljicu od špinata, preko nje stavimo pečeni filet lososa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|