- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pečeni marinirani losos sa špinatom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni marinirani losos sa špinatom. – losos ((file)), špinat (smrznutog), limun, mlijeko, maslac, brašno, đumbir (mljevenog), čili papričica (mljevene), češnjak u prahu, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S fileta lososa skinemo kožu i uklonimo preostale kosti, a limun narežemo na kolutove. ; U zdjelicu stavimo mljeveni đumbir, mljevenu čili papričicu, češnjak u granulama, sol, papar, ulijemo 200 ml maslinovog ulja i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Po dnu vatrostalne posude rasporedimo kolutove limuna, preko njih stavimo file lososa, prelijemo ga mješavinom začina i maslinovog ulja i ostavimo da se marinira 20-ak minuta. ; Marinirani losos stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; 15-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo brašno i pržimo ga miješajući, po prilici jednu minutu. ; Zatim ulijemo mlijeko, dodamo špinat, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 6-7 minuta, stalno miješajući, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.; Na tanjuru za posluživanje napravimo posteljicu od špinata, preko nje stavimo pečeni filet lososa i poslužimo.
;  – Losos živi malo u rijekama, malo u morima i na kraju se odmara na posteljici od špinata u Vašoj blagavaoni. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pečeni marinirani losos sa špinatom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni marinirani losos sa špinatom. – file lososa, špinat (smrznutog), limun, mlijeko, maslac, brašno, đumbir (mljevenog), čili papričica (mljevene), češnjak u prahu, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S fileta lososa skinemo kožu i uklonimo preostale kosti, a limun narežemo na kolutove. ; U zdjelicu stavimo mljeveni đumbir, mljevenu čili papričicu, češnjak u granulama, sol, papar, ulijemo 200 ml maslinovog ulja i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Po dnu vatrostalne posude rasporedimo kolutove limuna, preko njih stavimo file lososa, prelijemo ga mješavinom začina i maslinovog ulja i ostavimo da se marinira 20-ak minuta. ; Marinirani losos stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; 15-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo brašno i pržimo ga miješajući, po prilici jednu minutu. ; Zatim ulijemo mlijeko, dodamo špinat, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 6-7 minuta, stalno miješajući, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.; Na tanjuru za posluživanje napravimo posteljicu od špinata, preko nje stavimo pečeni filet lososa i poslužimo.
; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Pečeni marinirani losos sa špinatom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni marinirani losos sa špinatom.    
         
     
                
        
            
        Losos živi malo u rijekama, malo u morima i na kraju se odmara na posteljici od špinata u Vašoj blagavaoni. Dobar tek!
Pečeni marinirani losos sa špinatom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni marinirani losos sa špinatom. - file lososa, špinat (smrznutog), limun, mlijeko, maslac, brašno, đumbir (mljevenog), čili papričica (mljevene), češnjak u prahu, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S fileta lososa skinemo kožu i uklonimo preostale kosti, a limun narežemo na kolutove. ; U zdjelicu stavimo mljeveni đumbir, mljevenu čili papričicu, češnjak u granulama, sol, papar, ulijemo 200 ml maslinovog ulja i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Po dnu vatrostalne posude rasporedimo kolutove limuna, preko njih stavimo file lososa, prelijemo ga mješavinom začina i maslinovog ulja i ostavimo da se marinira 20-ak minuta. ; Marinirani losos stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; 15-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo brašno i pržimo ga miješajući, po prilici jednu minutu. ; Zatim ulijemo mlijeko, dodamo špinat, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 6-7 minuta, stalno miješajući, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.; Na tanjuru za posluživanje napravimo posteljicu od špinata, preko nje stavimo pečeni filet lososa i poslužimo.
; -
 
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - S fileta lososa skinemo kožu i uklonimo preostale kosti, a limun narežemo na kolutove. 
- U zdjelicu stavimo mljeveni đumbir, mljevenu čili papričicu, češnjak u granulama, sol, papar, ulijemo 200 ml maslinovog ulja i pjenjačom izmiješamo sastojke. 
- Po dnu vatrostalne posude rasporedimo kolutove limuna, preko njih stavimo file lososa, prelijemo ga mješavinom začina i maslinovog ulja i ostavimo da se marinira 20-ak minuta. 
- Marinirani losos stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. 
- 15-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo brašno i pržimo ga miješajući, po prilici jednu minutu. 
- Zatim ulijemo mlijeko, dodamo špinat, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 6-7 minuta, stalno miješajući, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Na tanjuru za posluživanje napravimo posteljicu od špinata, preko nje stavimo pečeni filet lososa i poslužimo.
 
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        | 
    
        Votes: 47Rating: 4.7
 You:
 
        Rate this recipe!     |  | 
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | Za Print recepta klikni ikonu >> |  | 
    
     
         
    
    
                        | Vrijeme pripreme:60minuta |  |