- Fina Malinić
- 40 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ovo jednostavno jelo zasigurno će oduševiti najmlađe, no u njemu mogu uživati i oni malo stariji. Medaljone servirajte tople i (po želji) poslužite s omiljenim umakom za umakanje – užitak je zajamčen!
Pečeni pileći medaljoni
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti pečene pileće medaljone.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 3 komada bez kože i kostiju
- krušne mrvice, 1 šalica
- parmezan, 1/2 šalice (naribani)
- sol, 1 žličica
- timijan, 1 žličica (suhi)
- bosiljak, 1 žličica (suhi)
- maslac, 1/2 šalice (rastopljeni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Narežite piletinu na komadiće. U srednje velikoj zdjeli dobro izmiješajte krušne mrvice, parmezan, sol, timijan i bosiljak.
- U posebnoj zdjelici pripremite rastopljeni maslac za umakanje.
- Piletinu najprije umočite u maslac, a zatim prekrijte mješavinom od krušnih mrvica i začina.
- Pripremljene medaljone posložite na papir za pečenje, i pecite 20 minuta.
|
Vrijeme pripreme:40minuta |