- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pečeni svinjski kotleti s nadjevom od luka i peršina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečene svinjske kotlete s nadjevom od luka i peršina.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski kotlet, 4 komada
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- provansalska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo i stavimo u zdjelicu.
- U zdjelicu s lukom dodamo mljevenu crvenu papriku, peršin, naribamo očišćene režnjeve češnjaka, dodamo malo soli, papra, ulijemo malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
- Kotletima zarežemo bijeli dio (kožicu) da se kotleti ne stisnu u prženju.
- U zagrijanu tavu stavimo malo ulja, dodamo kotlete i pečemo sa svake strane do zlatno žute boje. Nakon 3 minute kotlete okrenemo na drugu stranu i nadijevamo je mješavinom luka, peršina i začina.
- Nadjevene kotlete stavimo u pećnicu na 180°C, 10-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |