Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom. – juneća rebra ((narezanih na kocke)), luk, korijen celera, mrkva, češnjak, majčina dušica (sušena), čili papričica (mljevene), lovorov list, koncentrat rajčice, crno vino (suhog), mesni temeljac, brandy, vrhnje za kuhanje, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, češnjak očistimo, a s mesa skinemo opne i višak masnoće te ga posolimo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezana rabra i pržimo ih sa svih strana. Nakon 10-12 minuta meso izvadimo u prikladnu vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo narezanu mrkvu, celer i luk, polovicu maslaca, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 5 minuta, povremeno miješajući. ; Zatim ulijemo brandy, dodamo list lovora, režnjeve češnjaka, sušenu majčinu dušicu, mljeveni čili, koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i juhu, popaprimo, promiješamo i ostavimo da zavri. ; Potom povrće i tekućinu prelijemo preko mesa u vatrostalnoj posudi, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 180 minuta. ; Jelo izvadimo iz pećnice, meso premjestimo na toplo i izvadimo mu kosti, umak bez lovorovog lista prelijemo u lonac iznad vatre, izradimo ga štapnim mikserom i pričekamo da zavri. ; Zatim u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostali maslac i miješajući pjenjačom pričekamo da zavri te da se umak poveže. ; Na tanjure rasporedimo otkošteno meso, prelijemo ga umakom i poslužimo.
; – Da bi pripremili ovo ukusno jelo potrebna su vam juneća rebra, a da izbjegnete piljenje istih i to pilom za željezo u vašem domu, zamolite mesara neka to učini za vas i to je najteži dio, a sve ostalo je uživanje u pripremi, kuhanju i jedenju.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom. – juneća rebra ((narezanih na kocke)), luk, korijen celera, mrkva, češnjak, majčina dušica (sušena), čili papričica (mljevene), lovorov list, koncentrat rajčice, crno vino (suhog), mesni temeljac, brandy, vrhnje za kuhanje, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, češnjak očistimo, a s mesa skinemo opne i višak masnoće te ga posolimo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezana rabra i pržimo ih sa svih strana. Nakon 10-12 minuta meso izvadimo u prikladnu vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo narezanu mrkvu, celer i luk, polovicu maslaca, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 5 minuta, povremeno miješajući. ; Zatim ulijemo brandy, dodamo list lovora, režnjeve češnjaka, sušenu majčinu dušicu, mljeveni čili, koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i juhu, popaprimo, promiješamo i ostavimo da zavri. ; Potom povrće i tekućinu prelijemo preko mesa u vatrostalnoj posudi, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 180 minuta. ; Jelo izvadimo iz pećnice, meso premjestimo na toplo i izvadimo mu kosti, umak bez lovorovog lista prelijemo u lonac iznad vatre, izradimo ga štapnim mikserom i pričekamo da zavri. ; Zatim u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostali maslac i miješajući pjenjačom pričekamo da zavri te da se umak poveže. ; Na tanjure rasporedimo otkošteno meso, prelijemo ga umakom i poslužimo.
; -</div>
Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom.
Da bi pripremili ovo ukusno jelo potrebna su vam juneća rebra, a da izbjegnete piljenje istih i to pilom za željezo u vašem domu, zamolite mesara neka to učini za vas i to je najteži dio, a sve ostalo je uživanje u pripremi, kuhanju i jedenju.
Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom. - juneća rebra ((narezanih na kocke)), luk, korijen celera, mrkva, češnjak, majčina dušica (sušena), čili papričica (mljevene), lovorov list, koncentrat rajčice, crno vino (suhog), mesni temeljac, brandy, vrhnje za kuhanje, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, češnjak očistimo, a s mesa skinemo opne i višak masnoće te ga posolimo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezana rabra i pržimo ih sa svih strana. Nakon 10-12 minuta meso izvadimo u prikladnu vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo narezanu mrkvu, celer i luk, polovicu maslaca, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 5 minuta, povremeno miješajući. ; Zatim ulijemo brandy, dodamo list lovora, režnjeve češnjaka, sušenu majčinu dušicu, mljeveni čili, koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i juhu, popaprimo, promiješamo i ostavimo da zavri. ; Potom povrće i tekućinu prelijemo preko mesa u vatrostalnoj posudi, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 180 minuta. ; Jelo izvadimo iz pećnice, meso premjestimo na toplo i izvadimo mu kosti, umak bez lovorovog lista prelijemo u lonac iznad vatre, izradimo ga štapnim mikserom i pričekamo da zavri. ; Zatim u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostali maslac i miješajući pjenjačom pričekamo da zavri te da se umak poveže. ; Na tanjure rasporedimo otkošteno meso, prelijemo ga umakom i poslužimo.
; -
Luk, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, češnjak očistimo, a s mesa skinemo opne i višak masnoće te ga posolimo.
U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezana rabra i pržimo ih sa svih strana. Nakon 10-12 minuta meso izvadimo u prikladnu vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo narezanu mrkvu, celer i luk, polovicu maslaca, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 5 minuta, povremeno miješajući.
Zatim ulijemo brandy, dodamo list lovora, režnjeve češnjaka, sušenu majčinu dušicu, mljeveni čili, koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i juhu, popaprimo, promiješamo i ostavimo da zavri.
Potom povrće i tekućinu prelijemo preko mesa u vatrostalnoj posudi, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 180 minuta.
Jelo izvadimo iz pećnice, meso premjestimo na toplo i izvadimo mu kosti, umak bez lovorovog lista prelijemo u lonac iznad vatre, izradimo ga štapnim mikserom i pričekamo da zavri.
Zatim u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostali maslac i miješajući pjenjačom pričekamo da zavri te da se umak poveže.
Na tanjure rasporedimo otkošteno meso, prelijemo ga umakom i poslužimo.