- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Peciva nadjevena maslinama i šampinjonima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti peciva nadjevena maslinama i šampinjonima. – pecivo, šampinjoni, masline (crnih, otkoštenih), mladi luk, mlijeko, peperoncini (sušenih), kukuruz iz konzerve, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pecivima odrežemo vrh i izdubimo ih, šampinjone očistimo i narežemo na kockice, masline na četvrtine, mladi luk na kolutiće, a peperoncine izmrvimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone, mladi luk, masline i kukuruz te pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute, čim šampinjoni počnu puštati vodu, dodamo mrvljene paperoncine, ulijemo mlijeko i kuhamo dalje na laganoj vatri. ; Za to vrijeme unutrašnjost peciva i odrezane vrhove premažemo maslinovim uljem, premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, po prilici 4 minute. ; Pečena peciva izvadimo iz pećnice, a povrće maknemo s vatre. ; Peciva rasporedimo na tanjure, nadjenemo ih pripremljenim povrćem, začinimo solju i paprom, poklopimo ih odrezanim vrhovima i poslužimo.
; – Sjajno jelo za razne prilike. Možete ga poslužiti na domjenku umjesto već dosadnih canapea, kao međuobrok, ili kad zaželite pojesti nešto fino, brzo i jednostavno!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Peciva nadjevena maslinama i šampinjonima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti peciva nadjevena maslinama i šampinjonima. – pecivo, šampinjoni, masline (crnih, otkoštenih), mladi luk, mlijeko, peperoncini (sušenih), kukuruz iz konzerve, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pecivima odrežemo vrh i izdubimo ih, šampinjone očistimo i narežemo na kockice, masline na četvrtine, mladi luk na kolutiće, a peperoncine izmrvimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone, mladi luk, masline i kukuruz te pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute, čim šampinjoni počnu puštati vodu, dodamo mrvljene paperoncine, ulijemo mlijeko i kuhamo dalje na laganoj vatri. ; Za to vrijeme unutrašnjost peciva i odrezane vrhove premažemo maslinovim uljem, premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, po prilici 4 minute. ; Pečena peciva izvadimo iz pećnice, a povrće maknemo s vatre. ; Peciva rasporedimo na tanjure, nadjenemo ih pripremljenim povrćem, začinimo solju i paprom, poklopimo ih odrezanim vrhovima i poslužimo.
; -</div>
Peciva nadjevena maslinama i šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti peciva nadjevena maslinama i šampinjonima.
Sjajno jelo za razne prilike. Možete ga poslužiti na domjenku umjesto već dosadnih canapea, kao međuobrok, ili kad zaželite pojesti nešto fino, brzo i jednostavno!
Peciva nadjevena maslinama i šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti peciva nadjevena maslinama i šampinjonima. - pecivo, šampinjoni, masline (crnih, otkoštenih), mladi luk, mlijeko, peperoncini (sušenih), kukuruz iz konzerve, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pecivima odrežemo vrh i izdubimo ih, šampinjone očistimo i narežemo na kockice, masline na četvrtine, mladi luk na kolutiće, a peperoncine izmrvimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone, mladi luk, masline i kukuruz te pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute, čim šampinjoni počnu puštati vodu, dodamo mrvljene paperoncine, ulijemo mlijeko i kuhamo dalje na laganoj vatri. ; Za to vrijeme unutrašnjost peciva i odrezane vrhove premažemo maslinovim uljem, premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, po prilici 4 minute. ; Pečena peciva izvadimo iz pećnice, a povrće maknemo s vatre. ; Peciva rasporedimo na tanjure, nadjenemo ih pripremljenim povrćem, začinimo solju i paprom, poklopimo ih odrezanim vrhovima i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Pecivima odrežemo vrh i izdubimo ih, šampinjone očistimo i narežemo na kockice, masline na četvrtine, mladi luk na kolutiće, a peperoncine izmrvimo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone, mladi luk, masline i kukuruz te pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 2-3 minute, čim šampinjoni počnu puštati vodu, dodamo mrvljene paperoncine, ulijemo mlijeko i kuhamo dalje na laganoj vatri.
- Za to vrijeme unutrašnjost peciva i odrezane vrhove premažemo maslinovim uljem, premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, po prilici 4 minute.
- Pečena peciva izvadimo iz pećnice, a povrće maknemo s vatre.
- Peciva rasporedimo na tanjure, nadjenemo ih pripremljenim povrćem, začinimo solju i paprom, poklopimo ih odrezanim vrhovima i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|