- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Penne u umaku od tri sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti penne u umaku od tri sira.
Ljubitelji sira – priprema, pozor, sad! Otvorite oči, udahnite mirise gorgonzole, pripremite okusne pupoljke na pravu eksploziju okusa jer Vas čeka istinsko uživanje. Gorgonzola, mascarpone i parmezan pobrinut će se da Vam ova tjestenina ostane duboko urezana u sjećanju.
Penne u umaku od tri sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti penne u umaku od tri sira. - tjestenina (penne), sir mascarpone, parmezan, sir gorgonzola, žumanjak, maslac, slatko vrhnje, sol i papar, Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u zdjelu sa sirom mascarponeom, dodamo žumanjke, začinimo solju i paprom i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu kremu. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo pripremljenu kremu, naribani parmezan i sve zajedno izmiješamo tako da ne ostanu grudice. ; Zatim dodamo gorgonzolu narezanu na kockice, ulijemo slatko vrhnje, te na laganoj vatri kuhamo dok se sav sir ne rastopi. ; Potom kuhano tijesto izvadimo iz vode, ocijedimo ga i prebacimo u tavu sa sirom. Sve zajedno nježno izmiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 320 g penne
- sir mascarpone, 100 g
- parmezan, 100 g
- sir gorgonzola, 100 g
- žumanjak, 2
- maslac, 50
- slatko vrhnje, 300 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u zdjelu sa sirom mascarponeom, dodamo žumanjke, začinimo solju i paprom i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu kremu.
- U tavi rastopimo maslac, dodamo pripremljenu kremu, naribani parmezan i sve zajedno izmiješamo tako da ne ostanu grudice.
- Zatim dodamo gorgonzolu narezanu na kockice, ulijemo slatko vrhnje, te na laganoj vatri kuhamo dok se sav sir ne rastopi.
- Potom kuhano tijesto izvadimo iz vode, ocijedimo ga i prebacimo u tavu sa sirom. Sve zajedno nježno izmiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |