- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Peperonata
Saznajte kako pripremiti peperonatu u našem video receptu.
Peperonata je ponegdje poznata i pod nazivom "sirotinjski đuveč", no nepravedno je zaslužila takav naziv. Naime, ima jednostavnu, ali istovremeno bujnu aromu, a odlikuje se i specifičnim pikantnim okusom. Peperonata tako može biti prilog dostojan i najluksuznijih jela.
Peperonata - Saznajte kako pripremiti peperonatu u našem video receptu. - luk, češnjak, čili papričica, svježa crvena paprika, rajčice pelati, lovorov list, koncentrat rajčice, maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na maslinovo, ulje dodamo sitno sjeckani luk, malo soli, protisnuti češnjak, sjeckane čili papričice kojima smo odstranili koštice, lovorov list te pirjamo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo na kockice narezanu crvenu papriku i sve zajedno pirjamo po prilici još 5 minuta, povremeno protresajući posudu. ; Zatim dodajemo usitnjenu pelati rajčicu, koncentrat rajčice, sve zajedno izmiješamo i ostavimo poklopljeno da kuha na laganoj vatri 30 minuta. ; Prije kraja kuhanja umak po želji začinimo maslinovim uljem, majčinom dušicom, origanom ili bosiljkom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 250 g
- češnjak, 2 češnja
- čili papričica, 2
- svježa crvena paprika, 1 kg
- pelati rajčice, 800 g
- lovorov list, 2
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu, na maslinovo, ulje dodamo sitno sjeckani luk, malo soli, protisnuti češnjak, sjeckane čili papričice kojima smo odstranili koštice, lovorov list te pirjamo dok povrće malo ne omekša.
- Zatim dodamo na kockice narezanu crvenu papriku i sve zajedno pirjamo po prilici još 5 minuta, povremeno protresajući posudu.
- Zatim dodajemo usitnjenu pelati rajčicu, koncentrat rajčice, sve zajedno izmiješamo i ostavimo poklopljeno da kuha na laganoj vatri 30 minuta.
- Prije kraja kuhanja umak po želji začinimo maslinovim uljem, majčinom dušicom, origanom ili bosiljkom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |