- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Perkelt od janjetine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti perkelt od janjetine.
Mi kažemo: „perkelt“, Vi pomislite: „Mađarska“, ali nakon što otkrijete još jedno lice janjetine, to bi se moglo promijeniti. Ovo jelo koje krijepi i dušu i tijelo osvojit će Vas svojim jednostavnim sastojcima koji se spajaju u savršen sklad da bi Vam pružili vrhunski gastro-doživljaj.
Perkelt od janjetine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti perkelt od janjetine. - janjetina (bez kosti), luk, lovorov list, bijelo vino, povrtna kocka, jaje, limun, peršin (sjeckani), češnjak, ulje, sol i papar, U tavu, na vruće ulje dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk ne omekša. ; U loncu, na vrućem ulju, ispržimo janjetinu narezanu na manje komade, sa svih strana. ; Zatim janjetini dodamo prženi luk, lovorov list, začinimo solju i paprom, te pirjamo na laganoj vatri po prilici 45 minuta podlijevajući prvo vinom, a zatim povrtnim temeljcem, pazeći da ne nestane tekućine. ; Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo jaja, dodamo sok od limuna, sjeckani peršin, protisnuti režanj češnjaka i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Janjetinu maknemo sa vatre i kada se malo smanji temperatura jela, u lonac umiješamo pripremljen umak i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 700 g bez kosti
- luk, 4 glavice
- lovorov list, 1
- bijelo vino, 100 ml
- povrtna kocka, 150 ml
- jaja, 2
- limun, 1
- peršin, 1 žlica sjeckani
- češnjak, 1 režanj
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu, na vruće ulje dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk ne omekša.
- U loncu, na vrućem ulju, ispržimo janjetinu narezanu na manje komade, sa svih strana.
- Zatim janjetini dodamo prženi luk, lovorov list, začinimo solju i paprom, te pirjamo na laganoj vatri po prilici 45 minuta podlijevajući prvo vinom, a zatim povrtnim temeljcem, pazeći da ne nestane tekućine.
- Pred kraj kuhanja u zdjelicu stavimo jaja, dodamo sok od limuna, sjeckani peršin, protisnuti režanj češnjaka i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Janjetinu maknemo sa vatre i kada se malo smanji temperatura jela, u lonac umiješamo pripremljen umak i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |