- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piccata od puretine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piccatu od puretine.
Svima nam je poznat naravni odrezak. Ali naravni odrezak od puretine u osvježavajućem, kiselkastom umaku je ugodno iznenađenje.
Piccata od puretine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piccatu od puretine. - pureći file, brašno, luk, bijelo vino, limun, kapare, maslac, riža, ulje, sol i papar, Na radnu površinu (dasku), položimo komad (po prilici 40 cm) prozirne kuhinjske folije. Na jednu polovicu folije stavimo odrezak, prekrijemo ga slobodnim djelom folije i nježno istučemo batom za meso. ; Zatim odreske posolimo, popaprimo i uvaljamo u brašno. ; U tavi, na vrućem ulju, pržimo odreske sa svake strane, po prilici tri minute. Zatim odreske izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto. ; Na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim ulijemo bijelo vino, sok polovice limuna i na laganoj vatri pričekamo da provrije. ; Potom dodamo kapare i maslac, po potrebi začinimo paprom i polagano miješajući zgusnemo umak. ; Pržene odreske položimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i uz njih poslužimo rižu koju smo skuhali u posoljenoj vodi.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pureći file, 500 g
- brašno, 100 g
- luk, 1 glavica
- bijelo vino, 200 ml
- limun, 1/2
- kapare, 1 žlica
- maslac, 50 g
- riža, 250 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na radnu površinu (dasku), položimo komad (po prilici 40 cm) prozirne kuhinjske folije. Na jednu polovicu folije stavimo odrezak, prekrijemo ga slobodnim djelom folije i nježno istučemo batom za meso.
- Zatim odreske posolimo, popaprimo i uvaljamo u brašno.
- U tavi, na vrućem ulju, pržimo odreske sa svake strane, po prilici tri minute. Zatim odreske izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto.
- Na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim ulijemo bijelo vino, sok polovice limuna i na laganoj vatri pričekamo da provrije.
- Potom dodamo kapare i maslac, po potrebi začinimo paprom i polagano miješajući zgusnemo umak.
- Pržene odreske položimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i uz njih poslužimo rižu koju smo skuhali u posoljenoj vodi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |