- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pijane kroštule – Saznajte kako pripremiti pijane kroštule u našem video receptu. – brašno, maslac, bijelo vino, voćna rakija, jaje, vanilin šećer, limun, ulje, sol, šećer u prahu, Žumanjke odvojimo od bijelanjaka, maslac omekšamo u mikrovalnoj pećnici, a polovicu limunove korice naribamo. ; U posudu multipraktika prosijemo brašno, dodamo omekšali maslac, žumanjke, naribanu limunovu koricu, vanilin šećer, bijelo vino, rakiju, sol, poklopimo i izradimo jednolično tijesto. ; Tijesto oblikujemo u kuglu, premjestimo ga u zasebnu posudu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta. ; Zatim tijesto premjestimo na radnu površinu i tanko ga razvaljamo. Potom ga narežemo na trakice širine tri centimetra, a njih poprečno narežemo na komade duljine 15-ak centimetara. ; Izrezanim trakicama krajeve savijemo u suprotnim smjerovima, kako bi dobile izgled vadičepa i stavimo ih pržiti u duboko ulje. ; Nakon četiri, pet minuta prženja, kada dobiju zlatno-smeđu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, potom ih premjestimo na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Kroštule su izvorna istarska slastica, a naše smo „napili“ vinom i rakijom da nam budu veselije i ukusnije. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pijane kroštule – Saznajte kako pripremiti pijane kroštule u našem video receptu. – brašno, maslac, bijelo vino, voćna rakija, jaje, vanilin šećer, limun, ulje, sol, šećer u prahu, Žumanjke odvojimo od bijelanjaka, maslac omekšamo u mikrovalnoj pećnici, a polovicu limunove korice naribamo. ; U posudu multipraktika prosijemo brašno, dodamo omekšali maslac, žumanjke, naribanu limunovu koricu, vanilin šećer, bijelo vino, rakiju, sol, poklopimo i izradimo jednolično tijesto. ; Tijesto oblikujemo u kuglu, premjestimo ga u zasebnu posudu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta. ; Zatim tijesto premjestimo na radnu površinu i tanko ga razvaljamo. Potom ga narežemo na trakice širine tri centimetra, a njih poprečno narežemo na komade duljine 15-ak centimetara. ; Izrezanim trakicama krajeve savijemo u suprotnim smjerovima, kako bi dobile izgled vadičepa i stavimo ih pržiti u duboko ulje. ; Nakon četiri, pet minuta prženja, kada dobiju zlatno-smeđu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, potom ih premjestimo na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Pijane kroštule
Saznajte kako pripremiti pijane kroštule u našem video receptu.
Kroštule su izvorna istarska slastica, a naše smo „napili“ vinom i rakijom da nam budu veselije i ukusnije. Dobar tek!
Pijane kroštule - Saznajte kako pripremiti pijane kroštule u našem video receptu. - brašno, maslac, bijelo vino, voćna rakija, jaje, vanilin šećer, limun, ulje, sol, šećer u prahu, Žumanjke odvojimo od bijelanjaka, maslac omekšamo u mikrovalnoj pećnici, a polovicu limunove korice naribamo. ; U posudu multipraktika prosijemo brašno, dodamo omekšali maslac, žumanjke, naribanu limunovu koricu, vanilin šećer, bijelo vino, rakiju, sol, poklopimo i izradimo jednolično tijesto. ; Tijesto oblikujemo u kuglu, premjestimo ga u zasebnu posudu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta. ; Zatim tijesto premjestimo na radnu površinu i tanko ga razvaljamo. Potom ga narežemo na trakice širine tri centimetra, a njih poprečno narežemo na komade duljine 15-ak centimetara. ; Izrezanim trakicama krajeve savijemo u suprotnim smjerovima, kako bi dobile izgled vadičepa i stavimo ih pržiti u duboko ulje. ; Nakon četiri, pet minuta prženja, kada dobiju zlatno-smeđu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, potom ih premjestimo na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Žumanjke odvojimo od bijelanjaka, maslac omekšamo u mikrovalnoj pećnici, a polovicu limunove korice naribamo.
- U posudu multipraktika prosijemo brašno, dodamo omekšali maslac, žumanjke, naribanu limunovu koricu, vanilin šećer, bijelo vino, rakiju, sol, poklopimo i izradimo jednolično tijesto.
- Tijesto oblikujemo u kuglu, premjestimo ga u zasebnu posudu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta.
- Zatim tijesto premjestimo na radnu površinu i tanko ga razvaljamo. Potom ga narežemo na trakice širine tri centimetra, a njih poprečno narežemo na komade duljine 15-ak centimetara.
- Izrezanim trakicama krajeve savijemo u suprotnim smjerovima, kako bi dobile izgled vadičepa i stavimo ih pržiti u duboko ulje.
- Nakon četiri, pet minuta prženja, kada dobiju zlatno-smeđu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, potom ih premjestimo na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|