- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Pijani hrskavci - hrskave trakice od palačinki
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pijane hrskavce - hrskave trakice od palačinki.
Ako su Vam dosadile palačinke na uvijek jedan te isti način, a ipak ih se ne želite odreći, imamo pravu stvar za Vas! Već pržene palačinke pržimo još jednom dok ne dobijemo nešto jako hrskavo i ukusno...mmm...
Pijani hrskavci - hrskave trakice od palačinki - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pijane hrskavce - hrskave trakice od palačinki. - mješavina za palačinke (gotove), rum, pekmez od šljiva, ulje, šećer u prahu, U tavi, na malo zagrijanog ulja, od mješavine za palačinke u koju smo dodali rum i ispečemo 8 komada po uputama na pakiranju. ; Zatim ih ostavimo da se ohlade, te narežemo na trakice širine dva centimetra. ; Trakice palačinki stavimo u duboku masnoću i pržimo dok ne dobiju zlatno žutu boju i ne postanu hrskave. ; Zatim hrskavce izvadimo iz masnoće, ocijedimo i stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.; Gotove hrskavce stavimo na tanjure, posipamo šećerom u prahu i poslužimo s pekmezom od šljiva.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mješavina za palačinke, 300 g gotove
- rum, 30 ml
- pekmez od šljiva, 100 g
- ulje
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi, na malo zagrijanog ulja, od mješavine za palačinke u koju smo dodali rum i ispečemo 8 komada po uputama na pakiranju.
- Zatim ih ostavimo da se ohlade, te narežemo na trakice širine dva centimetra.
- Trakice palačinki stavimo u duboku masnoću i pržimo dok ne dobiju zlatno žutu boju i ne postanu hrskave.
- Zatim hrskavce izvadimo iz masnoće, ocijedimo i stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
- Gotove hrskavce stavimo na tanjure, posipamo šećerom u prahu i poslužimo s pekmezom od šljiva.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |