- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pikantna juha od povrća, tjestenine i sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu juhu od povrća, tjestenine i sira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 100 g pužići
- ljubičasti luk, 1
- mrkva, 2
- celer, 2 stabljika 2
- krumpir, 2
- povrtna juha, 500 ml
- polutvrdi sir, 100 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće operemo, očistimo i narežemo. Mrkvu, celer i krumpir na kockice, a luk na listiće.
- U ugrijanu tavu ulijemo maslinovo ulje i na njega dodamo mrkvu, krumpir i luk te celer. Sastojke posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 15 minuta prženja u posudu s povrćem dodamo tjesteninu. Sastojke začinimo s talijanskom mješavinom začina i preselimo u vatrostalnu posudu. Sastojke poravnamo, ulijemo povrtne juhe dok ne prekrije sve sastojke.
- Preko cijele površine juhe stavimo na kriške narezan punomasni paški kravlji sir.
- Pripremljenu juhu stavimo u zagrijanu pećnicu na 200°C, 20 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |