- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pikantna palenta s rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu palentu s rajčicom.
Pomislite li na spomen palente na nešto blago i bezukusno, vrijeme je da se to promijeni. Kao što joj sam naziv kaže, ova je palenta pikantna, a tu joj nešto oštriju notu daju sušeni pepperoncini. Ovo je pravi oblik palente za one koji uvijek vole dodati još malo soli i papra!
Pikantna palenta s rajčicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu palentu s rajčicom. - palenta, mlijeko, povrtna juha iz kocke, peperoncini, češnjak, bosiljak, pelati rajčice, maslinovo ulje, sol i papar, U lonac ulijemo mlijeko i povrtni temeljac, dodamo pola žličice soli, a kada zavri ulijemo malo maslinovog ulja i uz stalno miješanje dodamo palentu, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu maknemo s vatre i stavimo na stranu. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckane peperoncine, na listiće narezan češnjak i na laganoj vatri pržimo dok češnjak ne zamiriše. ; Zatim dodamo ocijeđene i narezane pelati rajčice, bosiljak narezan na trakice, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 1-2 minute. Na tanjure stavimo palentu, nadjenemo pirjanom rajčicom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- palenta, 200 g
- mlijeko, 500 ml
- povrtna juha iz kocke, 500 ml
- peperoncini, 2 sušena
- češnjak, 2 režnja
- bosiljak, 12 listova
- pelati rajčice, 400 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo mlijeko i povrtni temeljac, dodamo pola žličice soli, a kada zavri ulijemo malo maslinovog ulja i uz stalno miješanje dodamo palentu, te kuhamo po uputama na pakiranju.
- Gotovu palentu maknemo s vatre i stavimo na stranu. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckane peperoncine, na listiće narezan češnjak i na laganoj vatri pržimo dok češnjak ne zamiriše.
- Zatim dodamo ocijeđene i narezane pelati rajčice, bosiljak narezan na trakice, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 1-2 minute. Na tanjure stavimo palentu, nadjenemo pirjanom rajčicom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |