Pikantna piletina na španjolski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu na španjolski način. – piletina ((cijelo očišćeno pile)), kokošji temeljac, luk, češnjak, đumbir, glatko brašno, peršin (sjeckanog), kumin, sezam, umak od ljutih papričica, šafran, ulje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Pile očistimo i narežemo na manje komade, luk i češnjak nasjeckamo, kumin izmrvimo, a đumbir naribamo. ; U ugrijani lonac ulijemo dvije žlice ulja, isto toliko maslinovog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 15-ak minuta prženja piletinu posolimo, dodamo sjeckani luk i pržimo dvije, tri minute dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckani češnjak, naribani đumbir i promiješamo. Čim češnjak i đumbir zamirišu dodamo brašno, sjeckani peršin, šafran, kumin, sjemenke sezama, umak od ljutih papričica, ulijemo kokošju juhu, promiješamo, poklopimo i povremeno protresajući lonac kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon tridesetak minuta kuhanja meso rasporedimo na tanjure, prelijemo ga umakom i poslužimo.; – Piletina je namirnica koju pripremaju u cijelom svijetu na mnogo načina. Pogledajte jedan od načina na koji ju pripremaju Španjolci.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pikantna piletina na španjolski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu na španjolski način. – piletina ((cijelo očišćeno pile)), kokošiji temeljac, luk, češnjak, đumbir, glatko brašno, peršin (sjeckanog), kumin, sezam, umak od ljutih papričica, šafran, ulje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Pile očistimo i narežemo na manje komade, luk i češnjak nasjeckamo, kumin izmrvimo, a đumbir naribamo. ; U ugrijani lonac ulijemo dvije žlice ulja, isto toliko maslinovog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 15-ak minuta prženja piletinu posolimo, dodamo sjeckani luk i pržimo dvije, tri minute dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckani češnjak, naribani đumbir i promiješamo. Čim češnjak i đumbir zamirišu dodamo brašno, sjeckani peršin, šafran, kumin, sjemenke sezama, umak od ljutih papričica, ulijemo kokošju juhu, promiješamo, poklopimo i povremeno protresajući lonac kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon tridesetak minuta kuhanja meso rasporedimo na tanjure, prelijemo ga umakom i poslužimo.; -</div>
Pikantna piletina na španjolski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu na španjolski način.
Piletina je namirnica koju pripremaju u cijelom svijetu na mnogo načina. Pogledajte jedan od načina na koji ju pripremaju Španjolci.
Pikantna piletina na španjolski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu na španjolski način. - piletina ((cijelo očišćeno pile)), kokošiji temeljac, luk, češnjak, đumbir, glatko brašno, peršin (sjeckanog), kumin, sezam, umak od ljutih papričica, šafran, ulje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Pile očistimo i narežemo na manje komade, luk i češnjak nasjeckamo, kumin izmrvimo, a đumbir naribamo. ; U ugrijani lonac ulijemo dvije žlice ulja, isto toliko maslinovog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 15-ak minuta prženja piletinu posolimo, dodamo sjeckani luk i pržimo dvije, tri minute dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckani češnjak, naribani đumbir i promiješamo. Čim češnjak i đumbir zamirišu dodamo brašno, sjeckani peršin, šafran, kumin, sjemenke sezama, umak od ljutih papričica, ulijemo kokošju juhu, promiješamo, poklopimo i povremeno protresajući lonac kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon tridesetak minuta kuhanja meso rasporedimo na tanjure, prelijemo ga umakom i poslužimo.; -
Pile očistimo i narežemo na manje komade, luk i češnjak nasjeckamo, kumin izmrvimo, a đumbir naribamo.
U ugrijani lonac ulijemo dvije žlice ulja, isto toliko maslinovog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana.
Nakon 15-ak minuta prženja piletinu posolimo, dodamo sjeckani luk i pržimo dvije, tri minute dok luk malo ne omekša.
Zatim dodamo sjeckani češnjak, naribani đumbir i promiješamo. Čim češnjak i đumbir zamirišu dodamo brašno, sjeckani peršin, šafran, kumin, sjemenke sezama, umak od ljutih papričica, ulijemo kokošju juhu, promiješamo, poklopimo i povremeno protresajući lonac kuhamo na laganoj vatri.
Nakon tridesetak minuta kuhanja meso rasporedimo na tanjure, prelijemo ga umakom i poslužimo.