- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pikantna piletina u slatko-kiselom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu u slatko-kiselom umaku. – piletina ((batak i krilca)), kiselo mlijeko, mljevena ljuta paprika, brašno, pelati rajčice, med, jabučni ocat, čili papričica (ljute, mljevene), ulje, sol i papar, Pileće batke i krilca posolimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo mljevenu ljutu papriku i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U dobivenu mješavinu stavimo piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. 15-ak minuta prije kraja mariniranja, u tavu, na žlicu ugrijanog ulja, dodamo pelat rajčicu, med i mljevenu ljutu chilli papričicu, ulijemo ocat, pelat rajčice usitnimo kuhačom i sve zajedno kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta, kad tekućina ispari, umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; U prikladnu posudu stavimo brašno, komade piletine ocijedimo od marinade, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih na stranu. ; U lonac s dubokim vrućim uljem prvo stavimo batke i pržimo ih 10-ak minuta. ; Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u lonac stavimo krilca i pržimo ih 6-7 minuta te i njih izvadimo na kuhinjski papir. ; Potom prženu piletinu umačemo u pripremljeni slatko-kiseli umak, složimo ju na pladanj i poslužimo.
; –
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pikantna piletina u slatko-kiselom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu u slatko-kiselom umaku. – piletina ((batak i krilca)), kiselo mlijeko, mljevena ljuta paprika, brašno, pelati rajčice, med, jabučni ocat, čili papričica (ljute, mljevene), ulje, sol i papar, Pileće batke i krilca posolimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo mljevenu ljutu papriku i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U dobivenu mješavinu stavimo piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. 15-ak minuta prije kraja mariniranja, u tavu, na žlicu ugrijanog ulja, dodamo pelat rajčicu, med i mljevenu ljutu chilli papričicu, ulijemo ocat, pelat rajčice usitnimo kuhačom i sve zajedno kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta, kad tekućina ispari, umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; U prikladnu posudu stavimo brašno, komade piletine ocijedimo od marinade, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih na stranu. ; U lonac s dubokim vrućim uljem prvo stavimo batke i pržimo ih 10-ak minuta. ; Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u lonac stavimo krilca i pržimo ih 6-7 minuta te i njih izvadimo na kuhinjski papir. ; Potom prženu piletinu umačemo u pripremljeni slatko-kiseli umak, složimo ju na pladanj i poslužimo.
; -</div>
Pikantna piletina u slatko-kiselom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu u slatko-kiselom umaku.
Pikantna piletina u slatko-kiselom umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu u slatko-kiselom umaku. - piletina ((batak i krilca)), kiselo mlijeko, mljevena ljuta paprika, brašno, pelati rajčice, med, jabučni ocat, čili papričica (ljute, mljevene), ulje, sol i papar, Pileće batke i krilca posolimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo mljevenu ljutu papriku i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U dobivenu mješavinu stavimo piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. 15-ak minuta prije kraja mariniranja, u tavu, na žlicu ugrijanog ulja, dodamo pelat rajčicu, med i mljevenu ljutu chilli papričicu, ulijemo ocat, pelat rajčice usitnimo kuhačom i sve zajedno kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta, kad tekućina ispari, umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; U prikladnu posudu stavimo brašno, komade piletine ocijedimo od marinade, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih na stranu. ; U lonac s dubokim vrućim uljem prvo stavimo batke i pržimo ih 10-ak minuta. ; Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u lonac stavimo krilca i pržimo ih 6-7 minuta te i njih izvadimo na kuhinjski papir. ; Potom prženu piletinu umačemo u pripremljeni slatko-kiseli umak, složimo ju na pladanj i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Pileće batke i krilca posolimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo mljevenu ljutu papriku i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- U dobivenu mješavinu stavimo piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. 15-ak minuta prije kraja mariniranja, u tavu, na žlicu ugrijanog ulja, dodamo pelat rajčicu, med i mljevenu ljutu chilli papričicu, ulijemo ocat, pelat rajčice usitnimo kuhačom i sve zajedno kuhamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 10-ak minuta, kad tekućina ispari, umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
- U prikladnu posudu stavimo brašno, komade piletine ocijedimo od marinade, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih na stranu.
- U lonac s dubokim vrućim uljem prvo stavimo batke i pržimo ih 10-ak minuta.
- Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u lonac stavimo krilca i pržimo ih 6-7 minuta te i njih izvadimo na kuhinjski papir.
- Potom prženu piletinu umačemo u pripremljeni slatko-kiseli umak, složimo ju na pladanj i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|