- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pikantna piletina u slatko-kiselom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu u slatko-kiselom umaku. – piletina ((batak i krilca)), kiselo mlijeko, mljevena ljuta paprika, brašno, pelati rajčice, med, jabučni ocat, čili papričica (ljute, mljevene), ulje, sol i papar, Pileće batke i krilca posolimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo mljevenu ljutu papriku i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U dobivenu mješavinu stavimo piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. 15-ak minuta prije kraja mariniranja, u tavu, na žlicu ugrijanog ulja, dodamo pelat rajčicu, med i mljevenu ljutu chilli papričicu, ulijemo ocat, pelat rajčice usitnimo kuhačom i sve zajedno kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta, kad tekućina ispari, umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; U prikladnu posudu stavimo brašno, komade piletine ocijedimo od marinade, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih na stranu. ; U lonac s dubokim vrućim uljem prvo stavimo batke i pržimo ih 10-ak minuta. ; Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u lonac stavimo krilca i pržimo ih 6-7 minuta te i njih izvadimo na kuhinjski papir. ; Potom prženu piletinu umačemo u pripremljeni slatko-kiseli umak, složimo ju na pladanj i poslužimo.
;  –  
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pikantna piletina u slatko-kiselom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu u slatko-kiselom umaku. – piletina ((batak i krilca)), kiselo mlijeko, mljevena ljuta paprika, brašno, pelati rajčice, med, jabučni ocat, čili papričica (ljute, mljevene), ulje, sol i papar, Pileće batke i krilca posolimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo mljevenu ljutu papriku i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U dobivenu mješavinu stavimo piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. 15-ak minuta prije kraja mariniranja, u tavu, na žlicu ugrijanog ulja, dodamo pelat rajčicu, med i mljevenu ljutu chilli papričicu, ulijemo ocat, pelat rajčice usitnimo kuhačom i sve zajedno kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta, kad tekućina ispari, umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; U prikladnu posudu stavimo brašno, komade piletine ocijedimo od marinade, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih na stranu. ; U lonac s dubokim vrućim uljem prvo stavimo batke i pržimo ih 10-ak minuta. ; Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u lonac stavimo krilca i pržimo ih 6-7 minuta te i njih izvadimo na kuhinjski papir. ; Potom prženu piletinu umačemo u pripremljeni slatko-kiseli umak, složimo ju na pladanj i poslužimo.
; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Pikantna piletina u slatko-kiselom umaku    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu u slatko-kiselom umaku.    
         
     
                
        
            
         
Pikantna piletina u slatko-kiselom umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu piletinu u slatko-kiselom umaku. - piletina ((batak i krilca)), kiselo mlijeko, mljevena ljuta paprika, brašno, pelati rajčice, med, jabučni ocat, čili papričica (ljute, mljevene), ulje, sol i papar, Pileće batke i krilca posolimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo mljevenu ljutu papriku i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U dobivenu mješavinu stavimo piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. 15-ak minuta prije kraja mariniranja, u tavu, na žlicu ugrijanog ulja, dodamo pelat rajčicu, med i mljevenu ljutu chilli papričicu, ulijemo ocat, pelat rajčice usitnimo kuhačom i sve zajedno kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta, kad tekućina ispari, umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; U prikladnu posudu stavimo brašno, komade piletine ocijedimo od marinade, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih na stranu. ; U lonac s dubokim vrućim uljem prvo stavimo batke i pržimo ih 10-ak minuta. ; Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u lonac stavimo krilca i pržimo ih 6-7 minuta te i njih izvadimo na kuhinjski papir. ; Potom prženu piletinu umačemo u pripremljeni slatko-kiseli umak, složimo ju na pladanj i poslužimo.
; -
 
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Pileće batke i krilca posolimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo kiselo mlijeko, dodamo mljevenu ljutu papriku i pjenjačom izmiješamo sastojke. 
- U dobivenu mješavinu stavimo piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. 15-ak minuta prije kraja mariniranja, u tavu, na žlicu ugrijanog ulja, dodamo pelat rajčicu, med i mljevenu ljutu chilli papričicu, ulijemo ocat, pelat rajčice usitnimo kuhačom i sve zajedno kuhamo na srednje jakoj vatri. 
- Nakon 10-ak minuta, kad tekućina ispari, umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. 
- U prikladnu posudu stavimo brašno, komade piletine ocijedimo od marinade, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih na stranu. 
- U lonac s dubokim vrućim uljem prvo stavimo batke i pržimo ih 10-ak minuta. 
- Zatim ih izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u lonac stavimo krilca i pržimo ih 6-7 minuta te i njih izvadimo na kuhinjski papir. 
- Potom prženu piletinu umačemo u pripremljeni slatko-kiseli umak, složimo ju na pladanj i poslužimo.
 
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        | 
    
        Votes: 48Rating: 4.71
 You:
 
        Rate this recipe!     |  | 
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | Za Print recepta klikni ikonu >> |  | 
    
     
         
    
    
                        | Vrijeme pripreme:40minuta |  |