- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
        Pikantna riba na tajlandski način    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu ribu na tajlandski način.    
        Bijela riba je mnogima vjerojatno najukusnija pečena na gradelama i prelivena s malo finog domaćeg maslinovog ulja. No postoje i drugi načini pripreme bijele ribe, a neki od njih mogli bi vas stvarno ugodno iznenaditi. Ovaj pikantni riblji recept zadržava nježan okus bijele ribe i uspješno ga kombinira s ljutim i kiselim aromama. Rezultat je egzotični, osvježavajući okus koji bi se mogao svidjeti čak i ljudima koji inače nisu ljubitelji ribe.
Pikantna riba na tajlandski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu ribu na tajlandski način. - bijela riba, češnjak, ljuta papričica (svježe), vlasac, riblji umak, limeta (iscijeđeni sok), ulje, sol, Vatrostalnu posudu premažemo mješavinom rastopljenog maslaca i maslinovog ulja. ; Poriluk očistimo, operemo, narežemo na tanke kolutiće i posložimo po dnu vatrostalne posude. Filete lista položimo na kolutove poriluka. Češnje češnjaka tanko narežemo. Chili papričice operemo i narežemo na tanke kolutiće. Vlasac očistimo, operemo i narežemo na 3 cm duge trakice.; U zdjeli pomiješamo kolutiće chili-ja, narezani češnjak, sok limete, riblji umak „nam pla“ pa sve zajedno prelijemo po filetima lista. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 160°C oko 20 minuta. Pred kraj po filetima pobacamo pripremljen vlasac, pustimo da malo uvene i poslužimo jelo.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - bijela riba, 8 fileta
- češnjak, 10 češnjeva
- ljuta papričica, 3 svježe
- vlasac, 1 svežanj
- riblji umak, 2 žlice
- limeta, 2 iscijeđeni sok
- ulje
- sol
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Vatrostalnu posudu premažemo mješavinom rastopljenog maslaca i maslinovog ulja.
- Poriluk očistimo, operemo, narežemo na tanke kolutiće i posložimo po dnu vatrostalne posude. Filete lista položimo na kolutove poriluka. Češnje češnjaka tanko narežemo. Chili papričice operemo i narežemo na tanke kolutiće. Vlasac očistimo, operemo i narežemo na 3 cm duge trakice.
- U zdjeli pomiješamo kolutiće chili-ja, narezani češnjak, sok limete, riblji umak „nam pla“ pa sve zajedno prelijemo po filetima lista.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 160°C oko 20 minuta. Pred kraj po filetima pobacamo pripremljen vlasac, pustimo da malo uvene i poslužimo jelo.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





