Pikantna riža s kobasicama i povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu rižu s kobasicama i povrćem. – riža ((parboiled)), kranjske kobasice, luk, češnjak, bijelo vino (suhog), svježa crvena paprika, celerova stabljika, masline (otkoštenih), majčina dušica, povrtni temeljac, tikvice, peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk i češnjak nasjeckamo, peperoncine izmrvimo, kobasice narežemo na ploške, a papriku, tikvicu i stabljike celera na kockice.
; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i kobasice, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo vino i kuhamo 5-6 minuta, dok vino napola ne ispari. ; Zatim dodamo narezanu papriku i celerovu stabljiku, masline, rižu, posolimo, promiješamo, ulijemo toliko juhe da prekrije sastojke i kuhamo 20 minuta, povremeno podlijevajući juhom. ; 5 minuta prije kraja kuhanja dodamo narezanu tikvicu, majčinu dušicu, peproncine, promiješamo i kuhamo dalje. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Navodno je kranjskoj kobasici ime dao austrijski car Franjo Josip kad je 1801. godine putovao kroz pokrajinu Kranjsku, a danas se Austrija i Slovenija prepiru čija je to kobasica. Predlažemo da ju pripremite s rižom i povrćem po našem receptu i da postane zajednička.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pikantna riža s kobasicama i povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu rižu s kobasicama i povrćem. – riža ((parboiled)), kranjske kobasice, luk, češnjak, bijelo vino (suhog), svježa crvena paprika, celerova stabljika, masline (otkoštenih), majčina dušica, povrtni temeljac, tikvice, peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk i češnjak nasjeckamo, peperoncine izmrvimo, kobasice narežemo na ploške, a papriku, tikvicu i stabljike celera na kockice.
; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i kobasice, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo vino i kuhamo 5-6 minuta, dok vino napola ne ispari. ; Zatim dodamo narezanu papriku i celerovu stabljiku, masline, rižu, posolimo, promiješamo, ulijemo toliko juhe da prekrije sastojke i kuhamo 20 minuta, povremeno podlijevajući juhom. ; 5 minuta prije kraja kuhanja dodamo narezanu tikvicu, majčinu dušicu, peproncine, promiješamo i kuhamo dalje. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Pikantna riža s kobasicama i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu rižu s kobasicama i povrćem.
Navodno je kranjskoj kobasici ime dao austrijski car Franjo Josip kad je 1801. godine putovao kroz pokrajinu Kranjsku, a danas se Austrija i Slovenija prepiru čija je to kobasica. Predlažemo da ju pripremite s rižom i povrćem po našem receptu i da postane zajednička.
Pikantna riža s kobasicama i povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu rižu s kobasicama i povrćem. - riža ((parboiled)), kranjske kobasice, luk, češnjak, bijelo vino (suhog), svježa crvena paprika, celerova stabljika, masline (otkoštenih), majčina dušica, povrtni temeljac, tikvice, peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk i češnjak nasjeckamo, peperoncine izmrvimo, kobasice narežemo na ploške, a papriku, tikvicu i stabljike celera na kockice.
; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i kobasice, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo vino i kuhamo 5-6 minuta, dok vino napola ne ispari. ; Zatim dodamo narezanu papriku i celerovu stabljiku, masline, rižu, posolimo, promiješamo, ulijemo toliko juhe da prekrije sastojke i kuhamo 20 minuta, povremeno podlijevajući juhom. ; 5 minuta prije kraja kuhanja dodamo narezanu tikvicu, majčinu dušicu, peproncine, promiješamo i kuhamo dalje. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Luk i češnjak nasjeckamo, peperoncine izmrvimo, kobasice narežemo na ploške, a papriku, tikvicu i stabljike celera na kockice.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i kobasice, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo vino i kuhamo 5-6 minuta, dok vino napola ne ispari.
Zatim dodamo narezanu papriku i celerovu stabljiku, masline, rižu, posolimo, promiješamo, ulijemo toliko juhe da prekrije sastojke i kuhamo 20 minuta, povremeno podlijevajući juhom.
5 minuta prije kraja kuhanja dodamo narezanu tikvicu, majčinu dušicu, peproncine, promiješamo i kuhamo dalje.