- Fina Malinić
- 70 min
- 8-10 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pikantne tikvice punjene mljevenim mesom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti pikantne tikvice punjene mljevenim mesom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena govedina, 680 grama
- luk, 1 komad (veliki, nasjeckani)
- zelena paprika, 1 komad (velika, nasjeckana)
- ljuta papričica jalapeno, 1 komad (nasjeckana)
- krušne mrvice, 1-1/4 šalica
- jaje, 1 komad
- peršin, 1 žlica (sušeni)
- bosiljak, 1 žličica (sušeni)
- talijanska mješavina začina, 1 žličica
- sol, 1 žličica
- papar, 1/8 žličice
- umak od rajčice, 440 grama
- rajčica, 2 komada (srednje velike, narezane)
- tikvice, 4-5 komada (srednje velike)
- sir mozzarella, 2 šalice (naribanog)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu govedinu, luk, papriku, Jalapeño papričicu, krušne mrvice, jaje, peršin, bosiljak, talijansku mješavinu začina, sol, papar i 220 grama umaka od rajčice.
- Dobro promiješajte, a zatim dodajte i grubo sjeckane rajčice.
- Tikvice prepolovite i izdubite, a zatim ih napunite pripremljenom mješavinom.
- Posložite tikvice na lim za pečenje, a zatim po njima prelijte ostatak umaka od rajčice.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C oko 45 minuta, odnosno dok tikvice ne omekšaju.
- Pred kraj pečenja tikvice pospite naribanom mozzarellom.
|
Vrijeme pripreme:70minuta |