- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pikantni gratinirani zalogajčići od palente i kobasica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne gratinirane zalogajčiće od palente i kobasica – kukuruzna krupica, debrecinka, mlijeko, maslac, parmezan, peršin (sjeckani), peperoncini, krušne mrvice, sir ementaler, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Mlijeko ulijemo u lonac i pričekamo da zavri, peperoncine izmrvimo, kobasice narežemo na kolutiće, parmezan naribamo na fini ribež, a ementaler na krupni. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kobasice i pržimo ih sa svih strana.; Za to vrijeme u lonac s vrelim mlijekom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo kukuruznu krupicu i stalno miješajući kuhamo palentu po uputama na pakiranju. Nakon 4-5 minuta palentu i kobasice maknemo s vatre. ; Potom u palentu dodamo naribani parmezan, mrvljene peperoncine, sjeckani peršin i dobro izmiješamo sastojke. ; Po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, posipamo krušne mrvice i pomoću okruglog kalupa, koji punimo začinjenom palentom, oblikujemo tortice. ; Zatim tortice nadjenemo kobasicama, posipamo ih naribanim ementalerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Palenta je tradicionalno talijansko jelo još od 15. stoljeća, a kod nas se još naziva žgancima ili purom. Bili kako bilo, palenta je zdrava i fina, a još je i finija uz dodatak kobasica, kao što je slučaj u ovom receptu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pikantni gratinirani zalogajčići od palente i kobasica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne gratinirane zalogajčiće od palente i kobasica – kukuruzna krupica, debrecinke, mlijeko, maslac, parmezan, peršin (sjeckani), peperoncini, krušne mrvice, sir ementaler, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Mlijeko ulijemo u lonac i pričekamo da zavri, peperoncine izmrvimo, kobasice narežemo na kolutiće, parmezan naribamo na fini ribež, a ementaler na krupni. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kobasice i pržimo ih sa svih strana.; Za to vrijeme u lonac s vrelim mlijekom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo kukuruznu krupicu i stalno miješajući kuhamo palentu po uputama na pakiranju. Nakon 4-5 minuta palentu i kobasice maknemo s vatre. ; Potom u palentu dodamo naribani parmezan, mrvljene peperoncine, sjeckani peršin i dobro izmiješamo sastojke. ; Po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, posipamo krušne mrvice i pomoću okruglog kalupa, koji punimo začinjenom palentom, oblikujemo tortice. ; Zatim tortice nadjenemo kobasicama, posipamo ih naribanim ementalerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Pikantni gratinirani zalogajčići od palente i kobasica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne gratinirane zalogajčiće od palente i kobasica
Palenta je tradicionalno talijansko jelo još od 15. stoljeća, a kod nas se još naziva žgancima ili purom. Bili kako bilo, palenta je zdrava i fina, a još je i finija uz dodatak kobasica, kao što je slučaj u ovom receptu.
Pikantni gratinirani zalogajčići od palente i kobasica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne gratinirane zalogajčiće od palente i kobasica - kukuruzna krupica, debrecinke, mlijeko, maslac, parmezan, peršin (sjeckani), peperoncini, krušne mrvice, sir ementaler, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Mlijeko ulijemo u lonac i pričekamo da zavri, peperoncine izmrvimo, kobasice narežemo na kolutiće, parmezan naribamo na fini ribež, a ementaler na krupni. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kobasice i pržimo ih sa svih strana.; Za to vrijeme u lonac s vrelim mlijekom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo kukuruznu krupicu i stalno miješajući kuhamo palentu po uputama na pakiranju. Nakon 4-5 minuta palentu i kobasice maknemo s vatre. ; Potom u palentu dodamo naribani parmezan, mrvljene peperoncine, sjeckani peršin i dobro izmiješamo sastojke. ; Po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, posipamo krušne mrvice i pomoću okruglog kalupa, koji punimo začinjenom palentom, oblikujemo tortice. ; Zatim tortice nadjenemo kobasicama, posipamo ih naribanim ementalerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Mlijeko ulijemo u lonac i pričekamo da zavri, peperoncine izmrvimo, kobasice narežemo na kolutiće, parmezan naribamo na fini ribež, a ementaler na krupni.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kobasice i pržimo ih sa svih strana.
- Za to vrijeme u lonac s vrelim mlijekom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo kukuruznu krupicu i stalno miješajući kuhamo palentu po uputama na pakiranju. Nakon 4-5 minuta palentu i kobasice maknemo s vatre.
- Potom u palentu dodamo naribani parmezan, mrvljene peperoncine, sjeckani peršin i dobro izmiješamo sastojke.
- Po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, posipamo krušne mrvice i pomoću okruglog kalupa, koji punimo začinjenom palentom, oblikujemo tortice.
- Zatim tortice nadjenemo kobasicama, posipamo ih naribanim ementalerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|