- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pikantni gratinirani zalogajčići od palente i kobasica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne gratinirane zalogajčiće od palente i kobasica
Palenta je tradicionalno talijansko jelo još od 15. stoljeća, a kod nas se još naziva žgancima ili purom. Bili kako bilo, palenta je zdrava i fina, a još je i finija uz dodatak kobasica, kao što je slučaj u ovom receptu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kukuruzna krupica, 150 g
- debrecinka, 300 g
- mlijeko, 450 ml
- maslac, 15 g
- parmezan, 50 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- peperoncini, 2 sušena
- krušne mrvice, 30 g
- sir ementaler, 80 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mlijeko ulijemo u lonac i pričekamo da zavri, peperoncine izmrvimo, kobasice narežemo na kolutiće, parmezan naribamo na fini ribež, a ementaler na krupni.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kobasice i pržimo ih sa svih strana.
- Za to vrijeme u lonac s vrelim mlijekom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo kukuruznu krupicu i stalno miješajući kuhamo palentu po uputama na pakiranju. Nakon 4-5 minuta palentu i kobasice maknemo s vatre.
- Potom u palentu dodamo naribani parmezan, mrvljene peperoncine, sjeckani peršin i dobro izmiješamo sastojke.
- Po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, posipamo krušne mrvice i pomoću okruglog kalupa, koji punimo začinjenom palentom, oblikujemo tortice.
- Zatim tortice nadjenemo kobasicama, posipamo ih naribanim ementalerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |