- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pikantni kruščići s čvarcima na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne kruščiće s čvarcima na mediteranski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 350 g
- prašak za pecivo, 12 g
- soda bikarbona, 1/2 žličiice
- maslac, 40 g
- svinjska mast, 80 g
- čvarci, 50 g
- sušena rajčica, 50 g
- tekući jogurt, 50 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistu zdjelu stavimo brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Sastojke izmiješamo i malo posolimo, začinimo mješavinom šarenog papra, dodamo rashlađene kockice maslaca i svinjsku mast. Tijesto izradimo prstima dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. U tijesto dodamo narezanu sušenu rajčicu i narezane domaće čvarke. Preko svega prelijemo jogurt i još jednom izradimo rukom.
- Kad dobijemo jednolično tijesto, radnu površinu pobrašnamo i formiramo tijesto. Mekano tijesto raširimo po ravnoj površini debljine 2-3 cm. Pomoću kalupa za kolače izrezujemo kolačiće i stavimo na lim za pečenje.
- Kolačiće stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |