- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Pikantni pekarski krumpir s umakom od aromatizirane rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni krumpir s umakom od rajčica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 750 g mladi
- češnjak, 2 režnja
- rajčica, 400 g aromatizirana
- med, 1 žlica
- tikvice, 1 komad
- kukuruzna krupica, 40 g
- curry mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mladi krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kriške. Krumpir dobro posolimo, izmiješamo i ostavimo da odstoji 20-tak minuta kako bi pustio vodu. Nakon 20 minuta ocijedimo višak vode iz posude s krumpirom.
- U posudu s krumpirom dodamo kukuruznu krupicu, malo maslinovog ulja, protisnutog češnjaka i curry mješavinu začina. Sve sastojke izmiješamo, premjestimo na lim za pečene obložen masnim papirom i ravnomjerno rasporedimo. Krumpir stavimo u prethodno zagrijanu pećicu na 200 stupnjeva 30 minuta.
- U međuvremenu , tikvice narežemo na kockice veličine 1 cm. U tavu stavimo maslinovo ulje, dodamo med i tikvice. Sve zajedno malo posolimo i pržimo 2-3 minute. U tavu dodamo aromatiziranu rajčicu koju pirjamo dok se umak ne zgusne.
- Nakon 30 minuta krumpir je gotov. Topli krumpir poslužimo uz pripremljeni umak od aromatizirane rajčice i sve zajedno ukrasimo bosiljkom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |