- Almo Čatlak
 - 30 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Pogodno za Vegane
 
        Pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice.    
        Znate kako kažu da su u životu jednostavne stvari najbolje? Istina je. Ovo je obrok za koji Vam neće trebati previše vremena ni složenih sastojaka, ali će Vam zato pružiti maksimum u smislu zadovoljstva. Dolaze zimski dani, imajte ga na umu...
Pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice. - pekarski krumpir, ljuta papričica (zelena), ljuta papričica (crvena), češnjak, pelati rajčice, med, bosiljak (svježeg), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Pekarski krumpir stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Zatim krumpir rasporedimo na lim obložen papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutu crvenu i zelenu papričicu, protisnuti češnjak, mljevenu čili papričicu, a čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te sve zajedno začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo 5-6 minuta, na laganoj vatri. Zatim u umak umiješamo 1-2 žlice meda i ugasimo vatru. ; Pečeni krumpir stavimo u zdjelu u kojoj ćemo ga poslužiti, preko njega prelijemo pripremljeni umak od rajčice, sve zajedno ukrasimo s nekoliko listova svježeg bosiljka i poslužimo.;  - 
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - pekarski krumpir, 750 g
 - ljuta papričica, 1 zelena
 - ljuta papričica, 1 crvena
 - češnjak, 2 režnja
 - pelati rajčice, 400 g
 - med, 2 žlice
 - bosiljak, 4-5 listova svježeg
 - maslinovo ulje ekstra djevičansko
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Pekarski krumpir stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
 - Zatim krumpir rasporedimo na lim obložen papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta.
 - Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutu crvenu i zelenu papričicu, protisnuti češnjak, mljevenu čili papričicu, a čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te sve zajedno začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo 5-6 minuta, na laganoj vatri. Zatim u umak umiješamo 1-2 žlice meda i ugasimo vatru.
 - Pečeni krumpir stavimo u zdjelu u kojoj ćemo ga poslužiti, preko njega prelijemo pripremljeni umak od rajčice, sve zajedno ukrasimo s nekoliko listova svježeg bosiljka i poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





