- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice.
Znate kako kažu da su u životu jednostavne stvari najbolje? Istina je. Ovo je obrok za koji Vam neće trebati previše vremena ni složenih sastojaka, ali će Vam zato pružiti maksimum u smislu zadovoljstva. Dolaze zimski dani, imajte ga na umu...
Pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pekarski krumpir u umaku od rajčice. - pekarski krumpir, ljuta papričica (zelena), ljuta papričica (crvena), češnjak, pelati rajčice, med, bosiljak (svježeg), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Pekarski krumpir stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Zatim krumpir rasporedimo na lim obložen papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutu crvenu i zelenu papričicu, protisnuti češnjak, mljevenu čili papričicu, a čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te sve zajedno začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo 5-6 minuta, na laganoj vatri. Zatim u umak umiješamo 1-2 žlice meda i ugasimo vatru. ; Pečeni krumpir stavimo u zdjelu u kojoj ćemo ga poslužiti, preko njega prelijemo pripremljeni umak od rajčice, sve zajedno ukrasimo s nekoliko listova svježeg bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pekarski krumpir, 750 g
- ljuta papričica, 1 zelena
- ljuta papričica, 1 crvena
- češnjak, 2 režnja
- pelati rajčice, 400 g
- med, 2 žlice
- bosiljak, 4-5 listova svježeg
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pekarski krumpir stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
- Zatim krumpir rasporedimo na lim obložen papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta.
- Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutu crvenu i zelenu papričicu, protisnuti češnjak, mljevenu čili papričicu, a čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te sve zajedno začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo 5-6 minuta, na laganoj vatri. Zatim u umak umiješamo 1-2 žlice meda i ugasimo vatru.
- Pečeni krumpir stavimo u zdjelu u kojoj ćemo ga poslužiti, preko njega prelijemo pripremljeni umak od rajčice, sve zajedno ukrasimo s nekoliko listova svježeg bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |