- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pikantni pileći pilav
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pileći pilav.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći zabatak, 400 g file
- luk, 1 glavica
- basmati riža, 450 g
- kurkuma, 1/4 žličica
- kim, 1/4 žličica
- korijander, 1/4 žličica u sjemenkama
- chili u prahu, 1 žličica
- cimet, 1 korica
- zvjezdasti anis, 2
- zlatne sušene grožđice, 100 ml
- pileća juha, 700 ml (po želji može i povrtna)
- korijander, 1/4 vezica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Piletinu narežemo na kockice, a ljubičasti luk nasjeckamo. U mužar stavimo sjemenke kima i korijandera te ih usitnimo.
- U ugrijanu tavu ulijemo ulje, dodamo narezanu piletinu, malo posolimo i popržimo sa svih strana. Nakon 2 minute piletinu izvadimo u vatrostalnu posudu.
- U tavu zatim prepržimo sjeckani luk, malo ga posolimo, dodamo cimet u korici i 2 zvjezdasta anisa. Potom u tavu dodamo grožđice, mrvljeni kim i korijander, narezanu crvenu ljutu papričicu, kurkumu i basmati rižu.
- Rižu dobro izmiješamo dok ne upije masnoću, potom je stavimo u vatrostalnu posudu iznad pržene piletine.
- Preko riže i piletine ulijemo povrtnu juhu da pokrije sastojke. Vatrostalnu posudu prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 35 minuta.
- Jelo poslužimo vruće i posipamo s nekoliko razmrvljenih indijskih oraščića.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |