Pikantni pileći pilav – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pileći pilav. – pileći zabatak (file), luk, basmati riža, kurkuma, kim, korijander (u sjemenkama), chili u prahu, cimet, zvjezdasti anis, zlatne sušene grožđice, pileća juha ((po želji može i povrtna)), korijander, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Piletinu narežemo na kockice, a ljubičasti luk nasjeckamo. U mužar stavimo sjemenke kima i korijandera te ih usitnimo.; U ugrijanu tavu ulijemo ulje, dodamo narezanu piletinu, malo posolimo i popržimo sa svih strana. Nakon 2 minute piletinu izvadimo u vatrostalnu posudu.; U tavu zatim prepržimo sjeckani luk, malo ga posolimo, dodamo cimet u korici i 2 zvjezdasta anisa. Potom u tavu dodamo grožđice, mrvljeni kim i korijander, narezanu crvenu ljutu papričicu, kurkumu i basmati rižu. ; Rižu dobro izmiješamo dok ne upije masnoću, potom je stavimo u vatrostalnu posudu iznad pržene piletine. ; Preko riže i piletine ulijemo povrtnu juhu da pokrije sastojke. Vatrostalnu posudu prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 35 minuta.; Jelo poslužimo vruće i posipamo s nekoliko razmrvljenih indijskih oraščića.; –
Pikantni pileći pilav
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pileći pilav.
Piletinu narežemo na kockice, a ljubičasti luk nasjeckamo. U mužar stavimo sjemenke kima i korijandera te ih usitnimo.
U ugrijanu tavu ulijemo ulje, dodamo narezanu piletinu, malo posolimo i popržimo sa svih strana. Nakon 2 minute piletinu izvadimo u vatrostalnu posudu.
U tavu zatim prepržimo sjeckani luk, malo ga posolimo, dodamo cimet u korici i 2 zvjezdasta anisa. Potom u tavu dodamo grožđice, mrvljeni kim i korijander, narezanu crvenu ljutu papričicu, kurkumu i basmati rižu.
Rižu dobro izmiješamo dok ne upije masnoću, potom je stavimo u vatrostalnu posudu iznad pržene piletine.
Preko riže i piletine ulijemo povrtnu juhu da pokrije sastojke. Vatrostalnu posudu prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 35 minuta.
Jelo poslužimo vruće i posipamo s nekoliko razmrvljenih indijskih oraščića.