- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pikantni pire od batata – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pire od batata. – batat, maslac, muškatni oraščić, čili papričica, kečap (ljuti), mladi luk, sol, Batate ogulimo, operemo, narežemo na kocke i kuhamo na pari 15-ak minuta. ; Kuhanom batatu dodamo maslac, žličicu soli, malo naribanog muškatnog oraščića i sve zajedno ugrubo ispasiramo. ; Pire od batata je gotov, a obogatiti ćemo ga ljutinom čilija koju batate izvrsno podnose. ; Ukiseljenu čili papričicu prerežemo napola, odstranimo koštice te pažljivo odvojimo meso od kožice. Sitno ga nasjeckamo i dodamo u pire. ; Također dodamo i ljuti kečap te par kapi tabasco umaka. Sve zajedno nježno izmiješamo. ; Pire poslužimo u zdjelu i posipamo tankim kolutićima mladog luka.; – Batate nazivamo još i slatkim krumpirima, iako oni tehnički ne spadaju u porodicu krumpira. A baš ta njihova slatkoća izvrsno ublažuje ljutinu čili papričica, pa se ne morate bojati da će jelo biti prepikantno. Baš naprotiv, ovaj pire prikladan je i za ljude koji ne podnose ljutu hranu!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pikantni pire od batata – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pire od batata. – batati, maslac, muškatni oraščić, čili papričica, kečap (ljuti), mladi luk, sol, Batate ogulimo, operemo, narežemo na kocke i kuhamo na pari 15-ak minuta. ; Kuhanom batatu dodamo maslac, žličicu soli, malo naribanog muškatnog oraščića i sve zajedno ugrubo ispasiramo. ; Pire od batata je gotov, a obogatiti ćemo ga ljutinom čilija koju batate izvrsno podnose. ; Ukiseljenu čili papričicu prerežemo napola, odstranimo koštice te pažljivo odvojimo meso od kožice. Sitno ga nasjeckamo i dodamo u pire. ; Također dodamo i ljuti kečap te par kapi tabasco umaka. Sve zajedno nježno izmiješamo. ; Pire poslužimo u zdjelu i posipamo tankim kolutićima mladog luka.; -</div>
Pikantni pire od batata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pire od batata.
Batate nazivamo još i slatkim krumpirima, iako oni tehnički ne spadaju u porodicu krumpira. A baš ta njihova slatkoća izvrsno ublažuje ljutinu čili papričica, pa se ne morate bojati da će jelo biti prepikantno. Baš naprotiv, ovaj pire prikladan je i za ljude koji ne podnose ljutu hranu!
Pikantni pire od batata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pire od batata. - batati, maslac, muškatni oraščić, čili papričica, kečap (ljuti), mladi luk, sol, Batate ogulimo, operemo, narežemo na kocke i kuhamo na pari 15-ak minuta. ; Kuhanom batatu dodamo maslac, žličicu soli, malo naribanog muškatnog oraščića i sve zajedno ugrubo ispasiramo. ; Pire od batata je gotov, a obogatiti ćemo ga ljutinom čilija koju batate izvrsno podnose. ; Ukiseljenu čili papričicu prerežemo napola, odstranimo koštice te pažljivo odvojimo meso od kožice. Sitno ga nasjeckamo i dodamo u pire. ; Također dodamo i ljuti kečap te par kapi tabasco umaka. Sve zajedno nježno izmiješamo. ; Pire poslužimo u zdjelu i posipamo tankim kolutićima mladog luka.; -
Upute po koracima:
- Batate ogulimo, operemo, narežemo na kocke i kuhamo na pari 15-ak minuta.
- Kuhanom batatu dodamo maslac, žličicu soli, malo naribanog muškatnog oraščića i sve zajedno ugrubo ispasiramo.
- Pire od batata je gotov, a obogatiti ćemo ga ljutinom čilija koju batate izvrsno podnose.
- Ukiseljenu čili papričicu prerežemo napola, odstranimo koštice te pažljivo odvojimo meso od kožice. Sitno ga nasjeckamo i dodamo u pire.
- Također dodamo i ljuti kečap te par kapi tabasco umaka. Sve zajedno nježno izmiješamo.
- Pire poslužimo u zdjelu i posipamo tankim kolutićima mladog luka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
Pire od batata, batat pire, batata pire, pire od batata i lece, pire krompir od batata,
Jela koja su danas popularna:
Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Fina Malinić
Brudet od ugora na ribarski način
Votes: 28
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Palenta s bijelim grahom i keljom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Zapečene punjene paprike s mljevenim mesom
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s kremastim umakom s tartufima
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)