- Almo Čatlak
- 150 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pile s kestenima i suhim šljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pile s kestenima i suhim šljivama.
Većina ljudi zna da se divljač jako dobro slaže s voćem, ali jeste li znali da su šljive u kombinaciji s piletinom također prava poslastica? Ako niste, dobro otvorite oči i pratite ovaj slastan recept kako Vam ni najmanji detalj ne bi promaknuo, bila bi to prava šteta.
Pile s kestenima i suhim šljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pile s kestenima i suhim šljivama. - pile ((cca. 1,5kg) ), pileća jetrica, junetina (mljevene), kobasica (pečenica), jabuke, kesten ((očišćenih i kuhanih)), suhe šlive, jaje, muškatni oraščić (naribanog), prošek, svinjska mast, panceta, bijelo vino, mesni temeljac, ružmarin, kadulja (svježe), krušne mrvice, sol i papar, Prije svega nasjeckamo pileća jetrica, a kobasicu izvadimo iz ovitka te zajedno s mljevenim mesom stavimo u prikladnu zdjelu. ; Sve skupa malo razradimo vilicom nakon čega dodamo umućeno jaje, prošek, kestene koje smo prokuhali u malo mesne juhe, jabuku narezanu na kockice, suhe šljive te sve zajedno još malo izmješamo. ; Potom naribamo malo muškatnog oraščića, začinimo solju i paprom te po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica da se smjesa lakše poveže. ; Ovako dobivenu smjesu poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. Pile posolimo iznutra, nadjenemo ga pripremljenom smjesom i zavežemo vezicom kako nadjev ne bi iscurio. ; Zatim u lonac na vruću svinjsku mast stavimo pancetu narezanu na ploške, na nju stavimo cijelo pile i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5 minuta pile okrenemo, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Potom u lonac dodamo listiće kadulje, 2-3 grančice ružmarina, ulijemo mesnu juhu, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 1 sat i 30 minuta. ; Pečeno pile izvadimo iz pećnice, premjestimo ga na tanjur te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pile, 1 (cca. 1,5kg)
- pileća jetrica, 100 g
- junetina, 100 g mljevene
- kobasica, 150 g pečenica
- jabuke, 1 komad
- kesten, 10 (očišćenih i kuhanih)
- suhe šljive, 10
- jaje, 1 komad
- muškatni oraščić, 1/4 žličice naribanog
- prošek, 125 ml
- svinjska mast, 20 g
- pancete, 6 kriški
- bijelo vino, 125 ml
- mesni temeljac, 125 ml
- ružmarin, 2-3 grančice
- kadulja, 10 listića svježe
- krušne mrvice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega nasjeckamo pileća jetrica, a kobasicu izvadimo iz ovitka te zajedno s mljevenim mesom stavimo u prikladnu zdjelu.
- Sve skupa malo razradimo vilicom nakon čega dodamo umućeno jaje, prošek, kestene koje smo prokuhali u malo mesne juhe, jabuku narezanu na kockice, suhe šljive te sve zajedno još malo izmješamo.
- Potom naribamo malo muškatnog oraščića, začinimo solju i paprom te po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica da se smjesa lakše poveže.
- Ovako dobivenu smjesu poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. Pile posolimo iznutra, nadjenemo ga pripremljenom smjesom i zavežemo vezicom kako nadjev ne bi iscurio.
- Zatim u lonac na vruću svinjsku mast stavimo pancetu narezanu na ploške, na nju stavimo cijelo pile i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 5 minuta pile okrenemo, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
- Potom u lonac dodamo listiće kadulje, 2-3 grančice ružmarina, ulijemo mesnu juhu, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 1 sat i 30 minuta.
- Pečeno pile izvadimo iz pećnice, premjestimo ga na tanjur te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:150minuta |