- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pile u vinu – Saznajte kako pripremiti pile u vinu u našem video receptu. – pile, šampinjoni, maslac, ljutika, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, brašno, sol, bijeli papar, Pile očistimo, operemo, rasječemo i skinemo mu kožu, šampinjone narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu, na rastopljeni maslac, dodamo piletinu, posolimo i pržimo sa svih strana. ; Nakon 15-ak minuta dodamo sjeckani luk, posipamo brašnom, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke, napola poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 30-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom. ; Potom dodamo narezane šampinjone, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok umak ne zavri. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Coq au vin (pijetao u vinu) je poznati francuski specijalitet, koji smo promijenili tako što smo umjesto pijetla upotrijebili pile, ali je sve drugo ostalo isto. Bon apetit!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pile u vinu – Saznajte kako pripremiti pile u vinu u našem video receptu. – pile, šampinjoni, maslac, ljutika, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, brašno, sol, bijeli papar, Pile očistimo, operemo, rasječemo i skinemo mu kožu, šampinjone narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu, na rastopljeni maslac, dodamo piletinu, posolimo i pržimo sa svih strana. ; Nakon 15-ak minuta dodamo sjeckani luk, posipamo brašnom, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke, napola poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 30-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom. ; Potom dodamo narezane šampinjone, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok umak ne zavri. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Pile u vinu
Saznajte kako pripremiti pile u vinu u našem video receptu.
Coq au vin (pijetao u vinu) je poznati francuski specijalitet, koji smo promijenili tako što smo umjesto pijetla upotrijebili pile, ali je sve drugo ostalo isto. Bon apetit!
Pile u vinu - Saznajte kako pripremiti pile u vinu u našem video receptu. - pile, šampinjoni, maslac, ljutika, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, brašno, sol, bijeli papar, Pile očistimo, operemo, rasječemo i skinemo mu kožu, šampinjone narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu, na rastopljeni maslac, dodamo piletinu, posolimo i pržimo sa svih strana. ; Nakon 15-ak minuta dodamo sjeckani luk, posipamo brašnom, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke, napola poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 30-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom. ; Potom dodamo narezane šampinjone, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok umak ne zavri. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Pile očistimo, operemo, rasječemo i skinemo mu kožu, šampinjone narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo.
- U ugrijanu tavu, na rastopljeni maslac, dodamo piletinu, posolimo i pržimo sa svih strana.
- Nakon 15-ak minuta dodamo sjeckani luk, posipamo brašnom, promiješamo i pržimo još 2-3 minute.
- Zatim ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke, napola poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 30-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
- Potom dodamo narezane šampinjone, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok umak ne zavri.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|