- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća jetrena pašteta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileću jetrenu paštetu.
Pileća jetrena pašteta vjerojatno je najjednostavnija pašteta koju možete napraviti - a opet tako posebna i ukusna. Kao što joj i samo ime kaže, njen glavni sastojak su pileća jetrica, zatim maslac, a osim toga jedva nešto malo začina i brendija. Paštetu obavezno servirajte uz prepečeni kruh, a vrlo dobar prilog su i tvrdo kuhana jaja.
Pileća jetrena pašteta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileću jetrenu paštetu. - pileća jetrica, kadulja (sjeckane), maslac, brendi, maslac (rastopljenog ), sol i papar, Pileća jetrica, uz stalno miješanje, pržimo na 1/3 maslaca pazeći da ne zagore. ; Kada porumene izvadimo ih iz tave, premjestimo u multipraktik, te zajedno sa maslacem, svježom kaduljom, solju, paprom i brendijem pasiramo sve dok smjesa ne postane jednolična. ; Paštetu premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice, zagladimo im površinu, te prekrijemo rastopljenim maslacem. ; Kada se ohlade na sobnoj temperaturi stavimo ih u hladnjak da se stvrdnu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća jetrica, 250 g
- kadulja, 1/2 žličice sjeckane
- maslac, 200 g
- brandy, 40 ml
- maslac, 40 g rastopljenog
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileća jetrica, uz stalno miješanje, pržimo na 1/3 maslaca pazeći da ne zagore.
- Kada porumene izvadimo ih iz tave, premjestimo u multipraktik, te zajedno sa maslacem, svježom kaduljom, solju, paprom i brendijem pasiramo sve dok smjesa ne postane jednolična.
- Paštetu premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice, zagladimo im površinu, te prekrijemo rastopljenim maslacem.
- Kada se ohlade na sobnoj temperaturi stavimo ih u hladnjak da se stvrdnu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |