- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća krilca s grila u pikantnom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća krilca s grila u pikantnom umaku. – pileća krilca, maslac, češnjak, slatko-ljuti umak, sol, Krilca odvojimo od bataka, a češnjak protisnemo. ; Zatim krilca i batake posolimo, premjestimo u lonac rupičastog dna, iznad pare, poklopimo i kuhamo. ; Nakon 15-ak minuta krilca premjestimo na blago nauljenu gril tavu, još ih malo posolimo i pečemo sa svih strana 10-15 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo protisnuti češnjak, ulijemo slatko-ljuti umak, promiješamo i grijemo umak na srednje jakoj vatri. ; Gotova krilca rasporedimo na tanjure, a u umak dodamo preostali maslac i dobro ga umiješamo. ; Dobivenim umakom prelijemo piletinu i poslužimo s prženim krumpirićima.
; – Piletina je najčešća vrsta peradarskog mesa u svijetu i jako malo ljudi ju ne voli. A evo prave i jednostavne poslastice za sve ljubitelje piletine, na pari omekšala pileća krilca s grila u pikantnom umaku.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileća krilca s grila u pikantnom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća krilca s grila u pikantnom umaku. – pileća krilca, maslac, češnjak, slatko-ljuti umak, sol, Krilca odvojimo od bataka, a češnjak protisnemo. ; Zatim krilca i batake posolimo, premjestimo u lonac rupičastog dna, iznad pare, poklopimo i kuhamo. ; Nakon 15-ak minuta krilca premjestimo na blago nauljenu gril tavu, još ih malo posolimo i pečemo sa svih strana 10-15 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo protisnuti češnjak, ulijemo slatko-ljuti umak, promiješamo i grijemo umak na srednje jakoj vatri. ; Gotova krilca rasporedimo na tanjure, a u umak dodamo preostali maslac i dobro ga umiješamo. ; Dobivenim umakom prelijemo piletinu i poslužimo s prženim krumpirićima.
; -</div>
Pileća krilca s grila u pikantnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća krilca s grila u pikantnom umaku.
Piletina je najčešća vrsta peradarskog mesa u svijetu i jako malo ljudi ju ne voli. A evo prave i jednostavne poslastice za sve ljubitelje piletine, na pari omekšala pileća krilca s grila u pikantnom umaku.
Pileća krilca s grila u pikantnom umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća krilca s grila u pikantnom umaku. - pileća krilca, maslac, češnjak, slatko-ljuti umak, sol, Krilca odvojimo od bataka, a češnjak protisnemo. ; Zatim krilca i batake posolimo, premjestimo u lonac rupičastog dna, iznad pare, poklopimo i kuhamo. ; Nakon 15-ak minuta krilca premjestimo na blago nauljenu gril tavu, još ih malo posolimo i pečemo sa svih strana 10-15 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo protisnuti češnjak, ulijemo slatko-ljuti umak, promiješamo i grijemo umak na srednje jakoj vatri. ; Gotova krilca rasporedimo na tanjure, a u umak dodamo preostali maslac i dobro ga umiješamo. ; Dobivenim umakom prelijemo piletinu i poslužimo s prženim krumpirićima.
; -
Upute po koracima:
- Krilca odvojimo od bataka, a češnjak protisnemo.
- Zatim krilca i batake posolimo, premjestimo u lonac rupičastog dna, iznad pare, poklopimo i kuhamo.
- Nakon 15-ak minuta krilca premjestimo na blago nauljenu gril tavu, još ih malo posolimo i pečemo sa svih strana 10-15 minuta.
- Za to vrijeme u zasebnu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
- Potom dodamo protisnuti češnjak, ulijemo slatko-ljuti umak, promiješamo i grijemo umak na srednje jakoj vatri.
- Gotova krilca rasporedimo na tanjure, a u umak dodamo preostali maslac i dobro ga umiješamo.
- Dobivenim umakom prelijemo piletinu i poslužimo s prženim krumpirićima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|