- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća krilca s grila u pikantnom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća krilca s grila u pikantnom umaku. – pileća krilca, maslac, češnjak, slatko-ljuti umak, sol, Krilca odvojimo od bataka, a češnjak protisnemo. ; Zatim krilca i batake posolimo, premjestimo u lonac rupičastog dna, iznad pare, poklopimo i kuhamo. ; Nakon 15-ak minuta krilca premjestimo na blago nauljenu gril tavu, još ih malo posolimo i pečemo sa svih strana 10-15 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo protisnuti češnjak, ulijemo slatko-ljuti umak, promiješamo i grijemo umak na srednje jakoj vatri. ; Gotova krilca rasporedimo na tanjure, a u umak dodamo preostali maslac i dobro ga umiješamo. ; Dobivenim umakom prelijemo piletinu i poslužimo s prženim krumpirićima.
; – Piletina je najčešća vrsta peradarskog mesa u svijetu i jako malo ljudi ju ne voli. A evo prave i jednostavne poslastice za sve ljubitelje piletine, na pari omekšala pileća krilca s grila u pikantnom umaku.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileća krilca s grila u pikantnom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća krilca s grila u pikantnom umaku. – pileća krilca, maslac, češnjak, slatko-ljuti umak, sol, Krilca odvojimo od bataka, a češnjak protisnemo. ; Zatim krilca i batake posolimo, premjestimo u lonac rupičastog dna, iznad pare, poklopimo i kuhamo. ; Nakon 15-ak minuta krilca premjestimo na blago nauljenu gril tavu, još ih malo posolimo i pečemo sa svih strana 10-15 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo protisnuti češnjak, ulijemo slatko-ljuti umak, promiješamo i grijemo umak na srednje jakoj vatri. ; Gotova krilca rasporedimo na tanjure, a u umak dodamo preostali maslac i dobro ga umiješamo. ; Dobivenim umakom prelijemo piletinu i poslužimo s prženim krumpirićima.
; -</div>
Pileća krilca s grila u pikantnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća krilca s grila u pikantnom umaku.
Piletina je najčešća vrsta peradarskog mesa u svijetu i jako malo ljudi ju ne voli. A evo prave i jednostavne poslastice za sve ljubitelje piletine, na pari omekšala pileća krilca s grila u pikantnom umaku.
Pileća krilca s grila u pikantnom umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća krilca s grila u pikantnom umaku. - pileća krilca, maslac, češnjak, slatko-ljuti umak, sol, Krilca odvojimo od bataka, a češnjak protisnemo. ; Zatim krilca i batake posolimo, premjestimo u lonac rupičastog dna, iznad pare, poklopimo i kuhamo. ; Nakon 15-ak minuta krilca premjestimo na blago nauljenu gril tavu, još ih malo posolimo i pečemo sa svih strana 10-15 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo protisnuti češnjak, ulijemo slatko-ljuti umak, promiješamo i grijemo umak na srednje jakoj vatri. ; Gotova krilca rasporedimo na tanjure, a u umak dodamo preostali maslac i dobro ga umiješamo. ; Dobivenim umakom prelijemo piletinu i poslužimo s prženim krumpirićima.
; -
Upute po koracima:
- Krilca odvojimo od bataka, a češnjak protisnemo.
- Zatim krilca i batake posolimo, premjestimo u lonac rupičastog dna, iznad pare, poklopimo i kuhamo.
- Nakon 15-ak minuta krilca premjestimo na blago nauljenu gril tavu, još ih malo posolimo i pečemo sa svih strana 10-15 minuta.
- Za to vrijeme u zasebnu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
- Potom dodamo protisnuti češnjak, ulijemo slatko-ljuti umak, promiješamo i grijemo umak na srednje jakoj vatri.
- Gotova krilca rasporedimo na tanjure, a u umak dodamo preostali maslac i dobro ga umiješamo.
- Dobivenim umakom prelijemo piletinu i poslužimo s prženim krumpirićima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 47 Rating: 4.7 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:40minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
pileca krilca,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Zapečeni njoki od kukuruzne krupice
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Oshi sushi s lososom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Torta od puretine s pireom od krumpira i komorača
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Njoki na mediteranski način
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Krema od mascarponea s jagodama i čokoladom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Pita sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Njoki s rajčicom i gorgonzolom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)