- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća prsa punjena svježim sirom u košuljici od peršina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa punjena svježim sirom u košuljici od peršina.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježi sir, 120 g
- češnjak, 2 režnja
- krušne mrvice, 50 g
- peršin, 50 g (sjeckani)
- provansalska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U sjekač stavimo krušne mrvice, dodamo svježe sjeckani peršin, protisnemo režnjeve češnjaka i sve zajedno izradimo u sjekaču.
- U zasebnu zdjelicu stavimo svježi sir, posolimo ga i lagano izmiješamo.
- Pilećim prsima napravimo džepić, pazimo da ne napravimo veliki otvor da možemo nadijevati. Sir stavimo u vrećicu za nadijevanje pa punimo pileća prsa.
- Nadijevana prsa uvaljamo u smjesu peršina i krušnih mrvica.
- Po dnu vatrostalne posude stavimo malo ulja, preko stavimo nadjevena pileća prsa koja prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta.
- Vruću piletinu poslužimo na tanjure i pokapamo s malo umaka od pečenja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |