- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća prsa s koricom od humusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa s koricom od humusa.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 4 file
- hummus, 120 g (s dodatkom čilija)
- povrtna juha, 80 ml
- tikvice, 200 g
- češnjak, 1 režanj
- kukuruz iz konzerve, 80 g
- cous cous, 100 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tikvice operemo, očistimo i narežemo na kolutove, a režnjeve češnjaka na listiće. U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na njemu sa svih strana popržimo pileći file 5-6 minuta.
- Gotovu piletinu preselimo u vatrostalnu posudu.
- U tavu ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo tikvicu, malo posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- . U čistu zdjelu dodamo humus s čilijem, ulijemo malo povrtne juhe. Sastojke izmiješamo i prelijemo preko na pola pečene piletine. Pripremljenu piletinu stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 20-tak minuta.
- U tavu s tikvicama dodamo na listiće narezan češnjak i kukuruz iz konzerve, sve zajedno posipamo s malo cous cousa, ulijemo povrtnu juhu da pokrije sastojke te kuhamo na srednje jakoj vatri povremeno miješajući.
- Na tanjure stavimo tikvice s cous cousom, a preko tikvica stavimo pečeni file piletine. Jelo ukrasimo s pokojim listićem svježeg peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |