- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta. – pileća prsa, lisičarke, vrhnje za kuhanje, luk, bijelo vino, kokošja juha, pršut, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Lisičarke očistimo, očetkamo i prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo jednu minutu. ; Zatim dodamo trakice pršuta, te i njih pržimo jednu minutu, povremeno miješajući. ; Potom ulijemo bijelo vino i juhu, te pričekamo da tekućina napola ispari. ; Za to vrijeme, u blago nauljenu gril tavu stavimo filete piletine, posolimo ih i ispečemo s obiju strana. ; U tavu s pršutom i lukom dodamo lisičarke, i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon tri, četiri minute dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još tri, četiri minute dok umak ne zgusne. ; Na tanjure stavimo pečene filete piletine, uz njih pripremljeni umak i poslužimo.; – Jednom davno u šumi prepunoj lisičarki živjeli jedan praščić i kokica… Međutim da ne duljimo s pričom iz davnine, završetak možete pogledati u priloženom videu!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta. – pileća prsa, lisičarke, vrhnje za kuhanje, luk, bijelo vino, kokošja juha, pršut, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Lisičarke očistimo, očetkamo i prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo jednu minutu. ; Zatim dodamo trakice pršuta, te i njih pržimo jednu minutu, povremeno miješajući. ; Potom ulijemo bijelo vino i juhu, te pričekamo da tekućina napola ispari. ; Za to vrijeme, u blago nauljenu gril tavu stavimo filete piletine, posolimo ih i ispečemo s obiju strana. ; U tavu s pršutom i lukom dodamo lisičarke, i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon tri, četiri minute dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još tri, četiri minute dok umak ne zgusne. ; Na tanjure stavimo pečene filete piletine, uz njih pripremljeni umak i poslužimo.; -</div>
Pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta.
Jednom davno u šumi prepunoj lisičarki živjeli jedan praščić i kokica... Međutim da ne duljimo s pričom iz davnine, završetak možete pogledati u priloženom videu!
Pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta. - pileća prsa, lisičarke, vrhnje za kuhanje, luk, bijelo vino, kokošja juha, pršut, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Lisičarke očistimo, očetkamo i prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo jednu minutu. ; Zatim dodamo trakice pršuta, te i njih pržimo jednu minutu, povremeno miješajući. ; Potom ulijemo bijelo vino i juhu, te pričekamo da tekućina napola ispari. ; Za to vrijeme, u blago nauljenu gril tavu stavimo filete piletine, posolimo ih i ispečemo s obiju strana. ; U tavu s pršutom i lukom dodamo lisičarke, i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon tri, četiri minute dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još tri, četiri minute dok umak ne zgusne. ; Na tanjure stavimo pečene filete piletine, uz njih pripremljeni umak i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Lisičarke očistimo, očetkamo i prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo jednu minutu.
- Zatim dodamo trakice pršuta, te i njih pržimo jednu minutu, povremeno miješajući.
- Potom ulijemo bijelo vino i juhu, te pričekamo da tekućina napola ispari.
- Za to vrijeme, u blago nauljenu gril tavu stavimo filete piletine, posolimo ih i ispečemo s obiju strana.
- U tavu s pršutom i lukom dodamo lisičarke, i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon tri, četiri minute dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još tri, četiri minute dok umak ne zgusne.
- Na tanjure stavimo pečene filete piletine, uz njih pripremljeni umak i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 59
Rating: 4.54
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|