- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa s umakom od lisičarki i pršuta.
Jednom davno u šumi prepunoj lisičarki živjeli jedan praščić i kokica... Međutim da ne duljimo s pričom iz davnine, završetak možete pogledati u priloženom videu!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 4 fileta
- lisičarke, 250 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- luk, 2 glavice
- bijelo vino, 125 ml
- kokošja juha, 125 ml
- pršut, 80 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Lisičarke očistimo, očetkamo i prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo jednu minutu.
- Zatim dodamo trakice pršuta, te i njih pržimo jednu minutu, povremeno miješajući.
- Potom ulijemo bijelo vino i juhu, te pričekamo da tekućina napola ispari.
- Za to vrijeme, u blago nauljenu gril tavu stavimo filete piletine, posolimo ih i ispečemo s obiju strana.
- U tavu s pršutom i lukom dodamo lisičarke, i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon tri, četiri minute dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još tri, četiri minute dok umak ne zgusne.
- Na tanjure stavimo pečene filete piletine, uz njih pripremljeni umak i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |