- Fina Malinić
- 10 min
- 2 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Mariniranje je bitan korak kod pripreme mesa, pogotovo na roštilju. Ono daje mesu sočnost i poseban okus, a ako želite okusiti sve čari dobre marinade, predlažemo da meso u marinadi ostavite preko noći.
Pileća prsa u marinadi od češnjaka i grčkog jogurta
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa u marinadi od češnjaka i grčkog jogurta.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grčki jogurt, 150 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1 i 1/2 žlica
- češnjak, 1 režanj
- peršin, 2 žlice
- pileća prsa, 4 fileta
- timijan, 1 žličica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistoj posudi pomiješamo grčki jogurt, pola žlice maslinovog ulja, nasjeckani češnjak, peršin i timijan.
- Zatim u posudu stavimo pileće filete i ostavimo u frižideru da odstoji najmanje dva sata ili preko noći
- Nakon proteklog vremena, piletinu stavimo peći u nauljenu grill tavu ili na roštilj te pečemo sa svake strane oko 4 minute.
- Nakon proteklog vremena piletina je gotova i možemo ju poslužiti uz salatu.
|
Vrijeme pripreme:10minuta |