- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva. – pileća prsa, maslac, luk, šampinjoni (sitnih), bijelo vino (suhog), pileći temeljac, peršin (sjeckani), umak od ljutih papričica, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Gljive očetkamo, očistimo i skratimo im stapke, pileća prsa narežemo na veće komade, a luk nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana. ; Nakon 4-5 minuta dodamo sjeckani luk, promiješamo i pržimo još 2-3 minuta. ; Potom dodamo šampinjone te pržimo dalje. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu, dodamo umak od ljutih papričica, sjeckani peršin, promiješamo sastojke i kuhamo 4-5 minuta da tekućina napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, protresemo tavu i polako promiješamo te kuhamo još 2-3 minute da umak zgusne. ; Jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; – Vrhnje se dobiva obiranjem i separacijom mlijeka, i koristi se za ugušćivanje umaka, variva i juha. Tako je i u ovom slučaju, vrhnjem i šampinjonima smo dobili dobili fini umak, u kojem smo završili pikantnu piletinu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva. – pileća prsa, maslac, luk, šampinjoni (sitnih), bijelo vino (suhog), pileći temeljac, peršin (sjeckani), umak od ljutih papričica, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Gljive očetkamo, očistimo i skratimo im stapke, pileća prsa narežemo na veće komade, a luk nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana. ; Nakon 4-5 minuta dodamo sjeckani luk, promiješamo i pržimo još 2-3 minuta. ; Potom dodamo šampinjone te pržimo dalje. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu, dodamo umak od ljutih papričica, sjeckani peršin, promiješamo sastojke i kuhamo 4-5 minuta da tekućina napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, protresemo tavu i polako promiješamo te kuhamo još 2-3 minute da umak zgusne. ; Jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva.
Vrhnje se dobiva obiranjem i separacijom mlijeka, i koristi se za ugušćivanje umaka, variva i juha. Tako je i u ovom slučaju, vrhnjem i šampinjonima smo dobili dobili fini umak, u kojem smo završili pikantnu piletinu.
Pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa u pikantnom umaku od gljiva. - pileća prsa, maslac, luk, šampinjoni (sitnih), bijelo vino (suhog), pileći temeljac, peršin (sjeckani), umak od ljutih papričica, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Gljive očetkamo, očistimo i skratimo im stapke, pileća prsa narežemo na veće komade, a luk nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana. ; Nakon 4-5 minuta dodamo sjeckani luk, promiješamo i pržimo još 2-3 minuta. ; Potom dodamo šampinjone te pržimo dalje. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu, dodamo umak od ljutih papričica, sjeckani peršin, promiješamo sastojke i kuhamo 4-5 minuta da tekućina napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, protresemo tavu i polako promiješamo te kuhamo još 2-3 minute da umak zgusne. ; Jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Gljive očetkamo, očistimo i skratimo im stapke, pileća prsa narežemo na veće komade, a luk nasjeckamo.
- U tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana.
- Nakon 4-5 minuta dodamo sjeckani luk, promiješamo i pržimo još 2-3 minuta.
- Potom dodamo šampinjone te pržimo dalje.
- Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu, dodamo umak od ljutih papričica, sjeckani peršin, promiješamo sastojke i kuhamo 4-5 minuta da tekućina napola ispari.
- Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, protresemo tavu i polako promiješamo te kuhamo još 2-3 minute da umak zgusne.
- Jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 64
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|