- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća prsa u umaku od naranče
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa u umaku od naranče.
Piletina ili patka u kombinaciji sa narančom tradicionalno se pripremaju u Kini. A ovaj recept spremili smo na nešto drugačiji način: naš umak od naranče nije pretjerano sladak, rijedak je i cijelo jelo čini vrlo osvježavajućim. Stoga je vjerojatno bolje da ovo jelo pripremate u toplijim danima proljeća ili ljeta.
Pileća prsa u umaku od naranče - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa u umaku od naranče. - pileća prsa, bijelo vino, naranča, slatko vrhnje, maslac, maslinovo ulje, ulje (obično), sol i papar, Filete pilećih prsa začinimo solju i paprom, te ih na laganoj vatri, na mješavini maslinovog i običnog ulja, prepržimo sa obiju strana, izvadimo iz tave i stavimo na toplo mjesto.; Naranču ogulimo, očistimo od bijele kožice i narežemo na kolute. ; Na ostatak masnoće od pečenja dodamo maslac i na njemu kratko pržimo kolute naranče. ; Podlijemo sa malo soka od naranče, bijelim vinom i kada umak malo reducira, dolijemo slatko vrhnje. Nakon što umak provrije, po potrebi ga začinimo sa malo soli i papra. ; Pripremljene pileće filete na dasci, narežemo na kriške debljine 1 cm. po širini i ukoso. Svaki narezani file položimo na zaseban tanjur, te ga prelijemo umakom od naranče. ; Uz ovo jelo kao prilog poslužujemo krokete, pečeni krumpir ili kuhano povrće.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 600 g
- bijelo vino, 50 ml
- naranča, 2
- slatko vrhnje, 2 dl
- maslac, 1 žlica
- maslinovo ulje
- ulje obično
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Filete pilećih prsa začinimo solju i paprom, te ih na laganoj vatri, na mješavini maslinovog i običnog ulja, prepržimo sa obiju strana, izvadimo iz tave i stavimo na toplo mjesto.
- Naranču ogulimo, očistimo od bijele kožice i narežemo na kolute.
- Na ostatak masnoće od pečenja dodamo maslac i na njemu kratko pržimo kolute naranče.
- Podlijemo sa malo soka od naranče, bijelim vinom i kada umak malo reducira, dolijemo slatko vrhnje. Nakon što umak provrije, po potrebi ga začinimo sa malo soli i papra.
- Pripremljene pileće filete na dasci, narežemo na kriške debljine 1 cm. po širini i ukoso. Svaki narezani file položimo na zaseban tanjur, te ga prelijemo umakom od naranče.
- Uz ovo jelo kao prilog poslužujemo krokete, pečeni krumpir ili kuhano povrće.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |