- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća ragu juha sa žličnjacima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileću ragu juhu sa žličnjacima.
Ova zdrava, bogata i zasitna juha samo teoretski može biti predjelo. Ispunit će vas mirisom i okusom i teško da ćete nakon što ste je pojeli biti spremni navaliti na neko obilno glavno jelo. Nakon ove juhe bit će dovoljne i palačinke ili neka druga slastica.
Pileća ragu juha sa žličnjacima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileću ragu juhu sa žličnjacima. - pileća prsa, luk, korijen peršina, mrkva, korijen celera, grašak, pileća kocka, slatka mljevena paprika, jaje, brašno, ulje (biljno), maslinovo ulje, sol i papar, Na pola maslinovog i običnog ulja dodamo korijen celera i peršina narezan na kockice, mrkvicu na kolutiće, sve zajedno posolimo i kratko pirjamo. ; Dodamo na komadiće narezana pileća prsa, kratko promiješamo i kratko pirjamo na laganoj vatri podlijevajući vodom. ; Dodajemo kokošju kocku i toliko vode da pokrije sastojke u loncu. Po potrebi začinimo solju, paprom i mljevenom crvenom paprikom (ljutom ili slatkom). ; Za žličnjake u zdjelici izradimo 1 jaje, malo posolimo i stalno miješajući pomalo dodajemo brašno i sitno sjeckani peršin dok ne dobijemo glatku ali ne prerijetku smjesu. ; Žlicom iz smjese odvajamo žličnjake i stavljamo ih u uzavrelu juhu. Kod posluživanja juhu u tanjuru posipavamo sa svježim sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 400 g
- luk, 1 glavica
- korijen peršina, 80 g
- mrkva, 150 g
- korijen celera, 200 g
- grašak, 150 g
- pileća kocka, 1
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- jaja, 2
- brašno, 4 žlice
- ulje biljno
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na pola maslinovog i običnog ulja dodamo korijen celera i peršina narezan na kockice, mrkvicu na kolutiće, sve zajedno posolimo i kratko pirjamo.
- Dodamo na komadiće narezana pileća prsa, kratko promiješamo i kratko pirjamo na laganoj vatri podlijevajući vodom.
- Dodajemo kokošju kocku i toliko vode da pokrije sastojke u loncu. Po potrebi začinimo solju, paprom i mljevenom crvenom paprikom (ljutom ili slatkom).
- Za žličnjake u zdjelici izradimo 1 jaje, malo posolimo i stalno miješajući pomalo dodajemo brašno i sitno sjeckani peršin dok ne dobijemo glatku ali ne prerijetku smjesu.
- Žlicom iz smjese odvajamo žličnjake i stavljamo ih u uzavrelu juhu. Kod posluživanja juhu u tanjuru posipavamo sa svježim sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |