Pileće fajitas

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Pileće fajitas
Saznajte kako pripremiti pileće fajitas u našem video receptu.

Fajitas s piletinom i povrćem je među najpoznatijim receptima teksaško-meksičke kuhinje, a čemu duguje svoju planetarnu popularnost, provjerite sami.

Pileće fajitas - Saznajte kako pripremiti pileće fajitas u našem video receptu. - pileći file, tortilla, luk, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, svježa žuta paprika, grah (crveni, iz konzerve), češnjak u prahu, kukuruzni škrob, mljevena crvena paprika, peršin (sjeckanog), korijander, kiselo vrhnje, umak guacamole, ulje, sol i papar, Očišćeni luk narežemo na kockice, paprike na trakice, a piletinu očistimo i narežemo na tanje prutiće. ; U tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo prutiće piletine, začinimo solju i paprom, i pržimo sa svih strana. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo sjeckani peršin, mrvljeni korijander, mljevenu crvenu papriku, češnjak u granulama, kukuruzni škrob, izmiješamo sastojke, te postupno ulijemo 150 ml vode, stalno miješajući pjenjačom. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s piletinom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute. Gotovo meso izvadimo na toplo i poklopimo. ; U tavu, na umak od prženja, dodamo luk, papriku, začinimo solju i paprom, i pirjamo na srednje jakoj vatri, 3-4 minute, dok povrće malo ne omekša. Za to vrijeme tortilje pripremimo po uputama na pakiranju. ; Zatim u tavu dodamo crveni grah, promiješamo, maknemo s vatre i ostavimo da se sastojci prožmu. ; Tortilje premažemo s malo kiselog vrhnja, umakom guacamole, na sredinu stavimo piletinu i povrće, savijemo poput palačinke, i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Očišćeni luk narežemo na kockice, paprike na trakice, a piletinu očistimo i narežemo na tanje prutiće.
 2. U tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo prutiće piletine, začinimo solju i paprom, i pržimo sa svih strana.
 3. Za to vrijeme u zdjelicu stavimo sjeckani peršin, mrvljeni korijander, mljevenu crvenu papriku, češnjak u granulama, kukuruzni škrob, izmiješamo sastojke, te postupno ulijemo 150 ml vode, stalno miješajući pjenjačom.
 4. Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s piletinom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute. Gotovo meso izvadimo na toplo i poklopimo.
 5. U tavu, na umak od prženja, dodamo luk, papriku, začinimo solju i paprom, i pirjamo na srednje jakoj vatri, 3-4 minute, dok povrće malo ne omekša. Za to vrijeme tortilje pripremimo po uputama na pakiranju.
 6. Zatim u tavu dodamo crveni grah, promiješamo, maknemo s vatre i ostavimo da se sastojci prožmu.
 7. Tortilje premažemo s malo kiselog vrhnja, umakom guacamole, na sredinu stavimo piletinu i povrće, savijemo poput palačinke, i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 29
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: